Adrian Naidin cântă, duminică, în Doors

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Adrian Naidin cântă, duminică, în Doors

Divertisment 05 Februarie 2016 / 18:42 691 accesări

Clubul Doors îi invită pe iubitorii muzicii duminică, de la ora 20.30, la un inedit concert marca Adrian Naidin. Evenimentul îi are în prim-plan pe îndrăgitul violoncelist, pe percuționistul Ionuț Micu și pe invitații lor: Mircea Muntenița - chitară bass și Andrei Bălașa - chitară solo. Prețul unui bilet este 40 de lei.

„Muzica este o aspirație către mântuire, o cerere de iertare a omului față de Dumnezeu și față de copacul tăiat pentru a fi transformat in instrument muzical. Nu există muzică fără iubire și nu există iubire fără iertare. Sunt sunete pe care nu le pot exprima prin violoncel, pian sau orice alt instrument. Cel mai mare artist este natura, dar deasupra ei este Dumnezeu. Apoi vin oamenii. Noi, artiștii, suntem niște intermediari între teluric și celest”, spune violoncelistul Adrian Naidin.

Adrian Naidina absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduța” din Cluj-Napoca, la clasa prof. Gabriela Todor, și a urmat cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Secția Violoncel și Muzică de Cameră, perfecționându-se apoi cu cel supranumit „Paganini al violoncelului”, Mischa Maisky.

A debutat în 1998, ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 și 2003 a colaborat cu Teatrul Național București pentru muzică de teatru. Din 2001 este membru al Orchestrei Naționale Radio din București. Adrian Naidin a obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale de muzică, printre care două premii III la Olimpiada Națională de Muzică, în 1987 și 1990, premiul II la Concursul Național de Interpretare Muzicală și Premiul al II-lea pentru Muzică de Cameră la Concursul Internațional de la Reichenau, Austria, 1997.

Citește și:

Violoncelul e vedetă, duminică, în Doors

Weekend cu stand-up comedy și jazz „Pân’ la rai”

„Duel” între Caramitru și Mălăele

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.331 secunde