Adrian Severin, condamnare definitivă la patru ani de închisoare cu executare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Adrian Severin, condamnare definitivă la patru ani de închisoare cu executare

16 Noiembrie 2016 / 16:37 473 accesări

Fostul europarlamentar Adrian Severin va executa patru ani de închisoare pentru trafic de influență și luare de mită, decizia definitivă fiind anunțată miercuri de instanța supremă. Severin urmează să fie încarcerat.

Procurorii DNA au cerut luni instanţei supreme o pedeapsă mai mare pentru Adrian Severin, respectiv 6 ani și 6 luni închisoare pentru luare de mită și 5 ani pentru trafic de influență, la care să se adauge şi un spor de pedeapsă, în condiţiile în care fostul europarlamentar a fost condamnat, în primă instanță, la trei ani și trei luni de închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență.

Adrian Severin este acuzat că în perioada decembrie 2010 - martie 2011 a acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 de euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o susţin, acestea fiind în realitate reporteri de la "Sunday Times".

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în luna februarie condamnarea, în primă instanță, la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare.12
Pagina a fost generata in 0.2581 secunde