Adrian Zuckerman îl va înlocui pe actualul ambasador american

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Senatul american s-a pronunțat Adrian Zuckerman îl va înlocui pe actualul ambasador american
Politică 21 Noiembrie 2019 / 12:59 249 accesări 0 comentarii

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a salutat votul din Senatul american pentru confirmarea lui Adrian Zuckerman în funcţia de ambasador al SUA în România şi opinează că venirea acestuia în ţara noastră va marca începutul unei noi etape a Parteneriatului strategic.„Mă bucur că Statele Unite trimit în ţara noastră un ambasador puternic ataşat de România şi de români, arătând astfel deschidere pentru continuarea consolidării relaţiilor bilaterale. Am încredere că venirea noului ambasador al SUA la Bucureşti va marca începutul unei noi etape, şi mai bune, a Parteneriatului strategic pe care îl avem cu aliaţii noştri americani", a scris Dăncilă, joi, pe Facebook. Ea îi urează mult succes lui Zuckerman în misiunea sa diplomatică din România.

Adrian Zuckerman a fost confirmat miercuri de Senatul american în funcţia de ambasador în România, cu 65 de voturi pentru şi 30 împotrivă, conform site-ului acestei Camere a Congresului Statelor Unite.

Cu prilejul audierii, la 20 iunie, în faţa Comitetului pentru Relaţii Externe din Senatul american, Adrian Zuckerman a afirmat că doreşte să răsplătească ospitalitatea americană prin promovarea intereselor Statelor Unite în România. „Dacă voi fi confirmat, aş dori să ofer un sprijin constant demersurilor importante de combatere a corupţiei în România. Combaterea corupţiei şi sprijinirea independenţei judiciare sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea pe termen lung a României", a spus Zuckerman, la acea dată, potrivit The Washington Times. De profesie avocat, el a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română.

Adrian Zuckerman îl va înlocui pe actualul ambasador Hans Klemm, un diplomat ale cărui acțiuni în țara noastră au fost percepute în mai multe rânduri, de o parte a publicului larg, fie ca anti-românești, fie ca ingerințe nepermise. Cariera anterioară de ambasador a controversatului Hans Klemm, cu excepția anilor petrecuți în România, mai cuprinde doar trei ani în această funcție în Republica Democrată a Timorului de Est, o țară din sud-estul Asiei care și-a dobândit suveranitatea în secolul al XXI-lea - anul 2002... Ar fi interesant de văzut ce țară i se pregătește. Dacă i se pregătește. Și dacă nu cumva rămâne aici, în condiții similare cu cele care i s-au pregătit fostului ambasador american Mark Gitenstein, actualmente șeful Fondului Proprietatea!Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1645 secunde