AFAN recomandă conducătorilor cluburilor să nu apeleze la soluţii imorale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal AFAN recomandă conducătorilor cluburilor să nu apeleze la soluţii imorale
Sport 27 Martie 2020 / 12:36 591 accesări

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) din România a menţionat, într-un comunicat, că recomandă cluburilor să nu apeleze la soluţii imorale şi lipsite de orice suport legal în această perioadă de criză cauzată de pandemia de coronavirus.

„În ce priveşte situaţia contractuală a jucătorilor în perioada crizei provocată de coronavirus apreciem că poziţia adoptată de unele cluburi de a nu acorda nici o indemnizaţie jucătorilor pe această perioadă este total neetică. Au fost cluburi care au considerat că ajutorul acordat de stat în valoare de 75% din drepturile în bani aferente contraprestaţiei activităţii sportive, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut, ar fi suficient pentru sportiv, înţelegând ca întreg costul situaţiei de criză să-l suporte sportivul şi eventual statul prin indemnizţtia acordată.

Recomandăm conducătorilor cluburilor să nu apeleze la soluţii imorale şi lipsite de orice suport legal şi le reamintim apelul conducătorilor din fotbalul românesc la solidaritate în această perioadă grea. Suntem ferm convinşi că respectivii nu se refereau la solidaritatea între cluburi sau între cluburi şi FRF/LPF. Se refereau la solidaritatea între toţi factorii care compun fotbalul românesc: jucători, antrenori, medici, cluburi şi foruri organizatoare, pentru a găsi o soluţie care să minimizeze pierderile tuturor. Trebuie conştientizat, o dată pentru totdeauna, că fotbalul are ca actor principal jucătorul. Jucător care are o familie de întreţinut, o rată de plătit sau un părinte de sprijinit. Şi a cărui viaţă este dată peste cap de măsurile unilaterale luate din dorinţa meschină a unor conducători de a economisi sau de a recupera pierderile anterioare cauzate de managementul deficitar.

AFAN consideră că soluţia corecta este negocierea directă între cluburi şi jucători, negociere care să pornească de la valoarea indemnizaţiei astfel cum este prevăzută în contract şi care să fie finalizată cu o soluţie proporţională, echitabilă şi agreată în comun de ambele părţi contractuale. Precizăm ca soluţia legislativă stabilită prin OUG 30/2020 privind acordarea ajutorului de stat în valoare de 75% nu a fost soluţia legislativă propusă de AFAN, sindicatul solicitând ca regimul contractelor de activitate sportivă în perioada de suspendare a contractului din iniţiativa structurii sportive să fie identic cu cel al contractelor de muncă, respectiv jucătorilor să le fie plătit cel puţin 75% din salariile pe care le aveau contractual, indiferent ca aceasta valoare urma să fie acoperita de club sau printr-o soluţie mixtă (cluburi şi stat)”, se menţionează în comunicatul prezidat de Emilian Hulubei.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1558 secunde