AFLĂ ACUM de ce este util să apelezi la o firmă de servicii funerare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
AFLĂ ACUM de ce este util să apelezi la o firmă de servicii funerare
Lifestyle 25 Februarie 2020 / 12:18 2237 accesări 0 comentarii
Sursă foto: shutterstock.com

Sursă foto: shutterstock.com

Plecarea dintre noi a unei persoane apropiate este un moment dificil, de o profundă tristețe. Acest eveniment nefericit poate cauza anumite traume, care să își pună serios amprenta pe psihicul celor care trec prin astfel de momente.

Odată cu evoluția societății, apropiații decedatului nu mai sunt obligați să asiste la etapele de pregătire a defunctului pentru înmormântare, deoarece firmele de servicii funerare oferă, printre multe altele, și aceste facilități.

Astfel, pe lângă planificarea și organizarea evenimentului, aceste companii le vor oferi suport permanent celor care trec prin aceste momente grele, îngrijindu-se cu profesionalism și empatie de tot ce ține de o înmormântare.

De ce să alegi această alternativă?

În continuare, vei afla care sunt câteva dintre motivele pentru care trebuie să te gândești serios la o asemenea soluție:

 1. Ai sprijinul experților. Profesioniștii în organizarea înmormântărilor îți pot pune la dispoziție următoarele:
 • candele, lumânări, precum și alte articole religioase;
 • coroane, jerbe și buchete de flori pentru înmormântare;
 • sicriu, garnituri și cruce;
 • catafalc cu lumini și capac frigorific, la cerere;
 • prosoape, batiste, eșarfe;
 • colivă, colaci, pachete cu produse alimentare, de post sau de dulce;
 • organizarea pomenii la cimitir sau la restaurant;

 1. Salvezi timp. O firmă de servicii funerare va putea acționa rapid, cu mult tact, în cazul schimbărilor ce pot avea loc pe parcurs. Astfel, ai parte de profesionalism 24/7, fără a trebui ca tu să fii afectat de acest lucru și să trebuiască să alergi pentru a rezolva diverse lucruri, apărute inopinant;

 1. Formalitățile sunt îndeplinite rapid. În societatea actuală, există o serie de formalități legale riguroase, ce trebuie îndeplinite. Astfel, este absolut necesar ca cineva să știe toate aceste detalii și să fie la curent cu ultimele modificări din codul legii.

De aceea, o firmă de servicii funerare îți aduce un specialist care să constate cât mai rapid decesul, pentru a se putea întocmi certificatul aferent și pentru a beneficia de ajutorul financiar. Cu ajutorul acestuia, mai poți avea parte de:

 • realizarea actelor pentru înhumare sau incinerare;
 • obținerea avizelor necesare de la SANEPID și Procuratură;
 • întocmirea actelor necesare pentru repatriere sau expatriere, pentru cazurile speciale;
 • realizarea dosarului pentru ajutorul de înmormântare, acolo unde este cazul;
 • obținerea unui loc de veci și recondiționarea acestuia.

 1. Ajutorul de deces. Pentru a beneficia rapid de acesta, vei avea nevoie de mai multe documente atestatoare, obținute de firma de servicii funerare. Va trebui să deții talonul de pensie, un buletin și o dovadă a legăturii pe care o ai cu persoana decedată;

 1. Etapele de dinaintea ritualului de înmormântare. Astăzi, cadrul legislativ în vigoare presupune ca persoana decedată să fie îmbălsămată de către un specialist, ce va fi pus la dispoziție de către firma de servicii funerare. Această etapă delicată este una dintre cele mai importante sarcini ce trebuie săvârșite înainte de înmormântare;

Așadar, toate aceste aspecte demonstrează că alegerea unei firme de servicii funerare este cea mai inspirată soluție în momentul pierderii unei persoane apropiate. O astfel de companie, cu experiență în domeniu, va fi întotdeauna alături de tine și de familie, oferindu-vă sprijinul de care aveți nevoie în aceste clipe grele.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1469 secunde