​Află ce a FĂCUT PSD pentru MEDICI și SĂNĂTATE!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
RECLAMĂ - PUBLICITATE ​Află ce a FĂCUT PSD pentru MEDICI și SĂNĂTATE!
Politică 20 Mai 2019 / 12:51 312 accesări 1 comentariu
  • A realizat cele mai mari majorări din istorie pentru salariile medicilor și asistentelor, care acum au venituri comparabile cu cele din Europa.
  • Exemple de creșteri ale veniturilor „în mână” de pe fluturașul de salariu: medic primar: de la 4.880 lei în 2016, la 15.175 lei în 2019; medic specialist ATI: de la 3.817 lei în 2016, la 12.156 lei în 2019; chirurg, chirurgie generală: de la 2.823 în 2016, la 7.700 în 2019.
  • A reabilitat, a modernizat, a extins și a dotat ambulatoriile din 280 de unităţi medicale și din 35 de unităţi de primiri urgenţe.
  • A dotat unitățile sanitare cu 277 mașini de anestezie și cu aparatură de imagistică modernă. Fiecare spital județean a fost dotat cu echipamente moderne - cel puțin un Computer Tomograf și un RMN și echipamente pentru analize de laborator și cu paturi pentru arși.
  • A introdus un nou vaccin în schema obligatorie gratuită: vaccinul pneumococic. Vaccinul se administrează gratuit, în cabinetele medicilor de familie. Prin desființarea comisiilor de la Casele de Sănătate a acordat acces rapid la tratament pentru bolnavii de cancer, pentru cei cu afecțiuni cardio-vasculare și pentru alți pacienți din programele naționale de sănătate publică.
  • A acoperit în întregime costurile pentru tratamentul Hepatitei C, fibroză gradele 3 și 4, pentru 4.500 pacienți.
  • A actualizat lista medicamentelor compensate și au fost introduse 37 de noi substanțe active pe lista medicamentelor compensate și gratuite.
  • A alocat 42 de milioane de euro pentru construcția și dotarea cu echipamente a 4 clădiri complexe de spital pentru pacienții cu arsuri severe, pentru 6 noi centre regionale pentru depistarea cancerului de col uterin, a cancerului la sân sau colorectal şi pentru dotarea sălilor de operații din 50 de spitale.
  • A dotat centrele de specialitate cu echipamente medicale de screening auditiv prin otoemisiuni acustice, în valoare de 2.633.000 lei. (P)

La comanda Partidului Social Democrat - PSD, cod unic mandatar financiar coordonator 41190008

Loading...

1 comentariu

ciprian 16:13:39 / 20 Mai 2019
medici

A facut un lucru bun pentru medici , majorand salariile !!Dar , SPAGA , se ia si acum in spitale, !!Pacienti mor pe capete !!Iar bolile , cauzate de diferite infectii NOSOCOMIALE , au intrecut LIMITA ADMISA !!Nu mai punem la SOCOTEALA , ca toate OFERTELE , REABILITARE, MODERNIZARE, REFACERE a spitalelor si sectiilor SPITALICESTI , au fost si sunt facute de FIRMELE , PSD-ului si acolitii lor !!Asa , ca sa nu ne mai dam cu PRAF de LAUDA !!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1894 secunde