Africa va primi două locuri suplimentare la un turneu final de CM cu 40 de echipe

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Africa va primi două locuri suplimentare la un turneu final de CM cu 40 de echipe

Sport 26 Iulie 2016 / 15:26 272 accesări
Algeria a fost cea mai bună echipă de pe continentul african la CM 2014, fiind eliminată abia după prelungiri de Germania, viitoarea campioană mondială!

Algeria a fost cea mai bună echipă de pe continentul african la CM 2014, fiind eliminată abia după prelungiri de Germania, viitoarea campioană mondială!

Continentul african va avea încă două reprezentante la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal, dacă acesta va fi extins la 40 de echipe din anul 2026, a declarat preşedintele FIFA, Gianni Infantino. Acesta a propus creşterea numărului de echipe de la 32 la 40 înainte de a fi ales la şefia FIFA în februarie. Africa are în prezent cinci locuri alocate la turneele finale. „Am propus extinderea la 40 de echipe şi, dacă se va accepta, voi cere să fie cel puţin două locuri în plus pentru Africa”, a spus Infantino. În cazul în care va fi acceptată, regula va intra în vigoare la turneul final din 2026, pentru că la edițiile din 2018 (organizată de Rusia) şi 2022 (Qatar) vor evolua câte 32 de echipe. Pentru găzduirea ediţiei din 2026 a Campionatului Mondial de fotbal şi-au anunţat candidatura Canada, Mexic, Statele Unite ale Americii, precum şi Columbia împreună cu Peru.

În martie, Infantino a declarat că, în cazul în care noul sistem va fi aprobat, America de Sud ar avea cinci locuri garantate la Campionatul Mondial. În acest moment, doar patru echipe din America de Sud se califică direct, iar locul 5 susține baraj cu o formație din zona Oceania. „Propunerea mea este ca America de Sud să aibă cinci locuri fixe și, posibil, încă unul după baraj”, spunea atunci Infantino.

Iată cum vor fi împărţite locurile la turneul final al Campionatului Mondial din 2018:

Europa 14 (inclusiv Rusia, care este organizatoare)

Africa 5

America de Sud 4 sau 5 (baraj cu Oceania)

Asia 4 sau 5 (baraj cu America de Nord, Centrală şi Zona Caraibelor)

America de Nord, Centrală şi Zona Caraibelor 3 sau 4 (baraj cu Asia)

Oceania 0 sau 1 (baraj cu America de Sud).

Pe lângă cele două locuri suplimentare promise Africii, celelalte ar urma să fie distribuite astfel în 2026: Oceania - unul (sigur), Europa - unul, Asia - două, America de Nord, Centrală şi Zona Caraibelor - două plus eventual al treilea la baraj, America de Sud - unul plus eventual al doilea la baraj. Totuși, la presiunea UEFA, nu ar fi exclus ca barajul american să dispară și Europa să ajungă la 15 locuri fixe, la edițiile pe care nu le organizează!

Posibila împărţire a locurilor la turneul final al Campionatului Mondial din 2026:

Europa 14 sau 15

Africa 7

Asia 6

America de Sud 5 sau 6 (eventual baraj cu America de Nord, Centrală şi Zona Caraibelor)

America de Nord, Centrală şi Zona Caraibelor 5 sau 6 (eventual baraj cu America de Sud)

Oceania 1

Țara gazdă 1.12
Pagina a fost generata in 0.1457 secunde