Agent de la Penitenciarul Poarta Albă reţinut după ce a luat mită 1.100 de euro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Agent de la Penitenciarul Poarta Albă reţinut după ce a luat mită 1.100 de euro

Eveniment 12 Ianuarie 2021 / 21:55 678 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Un agent de la Penitenciarul Poarta Albă a fost reţinut pentru luare de mită şi introducerea în mod ilicit de telefoane mobile în penitenciar, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Potrivit procurorilor, agentul ar fi primit de la o persoană 1.100 de euro şi un parfum, în schimbul introducerii, în mod ilegal, a unui telefon mobil şi a unui parfum în penitenciar, pentru a fi date unui deţinut.

"Prin ordonanţa din data de 12 ianuarie 2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul B.A.S., precum şi reţinerea acestuia pe timp de câte 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi introducerea în mod ilicit de telefoane mobile în penitenciar.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 29 decembrie 2020, în urma pretinderii anterioare, inculpatul, agent de poliţie penitenciară la Penitenciarul Poarta Albă, ar fi primit de la o persoană suma de 1.100 de euro şi un parfum, în schimbul introducerii ilicite a unui telefon mobil şi a unui parfum în penitenciar şi remiterii acestor obiecte către un deţinut", atransmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Conform sursei citate, în ziua în curs au fost efectuate percheziţii atât la penitenciar cât şi la locuinţa inculpatului, fiind găsite atât telefonul mobil introdus ilegal în penitenciar, cât şi cele două parfumuri, precum şi suma de 5.500 de lei, bani obţinuţi de inculpat în urma schimbării valutei primite ca mită în lei.

Procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatului pe timp de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei următoare să fie formulată propunere de arestare preventivă, propunere ce va fi trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.12