Agresorii fetelor musulmane din Capitală s-au ales cu dosar penal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Agresorii fetelor musulmane din Capitală s-au ales cu dosar penal

01 Aprilie 2016 / 14:08 1544 accesări

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 anunţă, vineri, că a fost deschis un dosar penal în cazul celor două fete musulmane, agresate de un grup de tineri în Capitală, fiind investigate fapte de loviri şi alte violenţe.

Printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Parchetului Judecătoriei Sector 2 transmit că s-au sesizat din oficiu, pentru fapte de loviri şi alte violenţe, în cazul celor două tinere musulmane, ce purtau val islamic şi ar fi fost agresate, joi după amiază, în Capitală.

" Cauza s-a constituit ca urmare a sesizării din oficiu de către organele de poliţie din cadrul Secţiei 8 în legătură cu incidentul petrecut în ziua de 30 martie 2016, în jurul orelor 17.00-17.30, când două adolescente au fost acostate pe Calea Mosilor de un grup de cinci persoane necunoscute, care le-au smuls baticul de pe faţă şi le-au agresat fizic, trăgându-le de păr şi provocându-le leziuni minore la nivelul mâinilor şi feţei, care nu au necesitat îngrijiri medicale ", se arată în comunicatul Parchetului.

Potrivit procurorilor de la Sectorul 2, tinerele nu au formulat plângeri penale. De altfel, cei cinci presupuşi agresori nu au fost identificaţi până acum.

Oficialii Asociaţiei " Surori Musulamane", cei care au anunţat iniţial incidentul printr-un comunicat de presă, susţin că sunt îngrijoraţi de situaţie şi vorbesc despre "o portretizare eronată în media a atacurilor teroriste, nefăcându-se diferenţa între terorişti şi musulmanii de rând".

"Musulmanii condamnă aceste acte teroriste şi condamnă violenţa.(...) Musulmanii aflaţi pe teritoriul României sunt paşnici, mai mult de jumătate dintre ei sunt cetaţeni români, născuţi şi educaţi aici. Nu ne dorim o divizare a societăţii române, ne dorim să traim în pace, la fel ca şi până nu de mult, să nu mai auzim astfel de cazuri repetate", susţin reprezentanţii Asociaţiei.

Taguri articol


12