Ai abonament gratuit la RATC? Nu mai sta la cozi, stai acasă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-a schimbat procedura Ai abonament gratuit la RATC? Nu mai sta la cozi, stai acasă!
Social 30 Iunie 2017 / 15:59 2018 accesări

Sfârșitul de săptămână vine cu vești bune pentru pensionarii și persoanele cu dizabilități din Constanța. Beneficiarii de abonamente gratuite pe mijlloacele de transport în comun RATC nu vor mai fi nevoiți să treacă prin proceduri greoaie și să aștepte la cozi interminabile pentru a obține abonamentele. Începând din 30 iunie, Primăria Constanța a început să distribuie abonamentele gratuite direct la domiciliul beneficiarilor. Legitimațiile sunt livrate în plic, prin Poșta Română, și sunt valabile până la sfârșitul anului. Beneficiarii care nu vor fi găsiți la domiciliu își vor putea ridica abonamentele de la sediul Serviciului Public de Asistență Socială, situat pe strada Unirii nr. 104 (în spatele Căminului pentru Bătrâni), în perioada 13 iulie - 13 august 2017.

CÂȚI BENEFICIAZĂ DE LEGITIMAȚII DE TRANSPORT GRATUITE Potrivit primarului Decebal Făgădău, în prezent beneficiază de abonamente gratuite 29.035 de persoane. Luna viitoare, acestora li se vor adăuga încă 1.226 de persoane. „Numărul beneficiarilor se schimbă de la lună la lună, pentru că este influențat de data nașterii”, a declarat Făgădău. Amintim că gratuitatea pe mijloacele de transport în comun ale RATC Constanța se acordă pensionarilor cu venituri de până la 1.250 de lei lunar, persoanelor de peste 60 de ani care nu înregistrează venituri, celor de peste 70 de ani, indiferent de suma pe care o câștigă lunar, precum și persoanelor încadrate în diferite grade de handicap, alături de însoțitorii lor.

CE TREBUIE SĂ FACI PENTRU UN ABONAMENT GRATUIT? Cei care încă nu au completat cererea de eliberare a abonamentelor gratuite pot să procure formularul de la unul dintre cluburile de pensionari aflate în: strada Aurora nr. 2, bl. PF1, Complex Tomis III (piața veche), strada Soveja nr. 77, bl. 35B, strada Zorelelor nr. 69 bis sau strada Unirii, nr. 104 (biroul nr. 7). Cererea completată se depune la unul dintre cluburi alături de actul de identitate sau certificatul de naștere (copie și original), certificatul de încadrare în grad de handicap/contractul individual de muncă (copie și original), în cazul persoanelor cu dizabilități și asistenților lor personali, copie după cuponul de pensie, în cazul pensionarilor, și adeverință eliberată de ANAF, în cazul persoanelor de 60 de ani care nu realizează venituri (original). În galeria foto atașată materialului puteți găsi modelele de legitimații pentru fiecare categorie de beneficiari.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.185 secunde