Ai datorii la SPIT? Ce surprize neplăcute vei avea!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se expediază somațiile de plată

Ai datorii la SPIT? Ce surprize neplăcute vei avea!

Administrație 11 Noiembrie 2018 / 16:55 2365 accesări

Dacă nu ești la zi cu taxele și impozitele locale, așteaptă-te să găsești în cutia poștală somații de plată. Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează cetățenii că a început expedierea somațiilor de plată în cuprinsul cărora sunt înscrise obligațiile fiscale neachitate până la 30 septembrie 2018. Numărul total al somațiilor este de 36.094, dintre care 33.626 (93%) au fost emise pentru persoane fizice și 2.468 (7%), pentru persoane juridice. Dintre cei 389.730 contribuabili înregistrați anul acesta în evidențele fiscale ale SPIT (359.347 fiind persoane fizice şi 30.383, persoane juridice), raportul datornicilor este de 9%, dintre care 8% sunt persoane fizice şi 1% reprezintă procentul de persoane juridice.

CE PĂȚEȘTI DACĂ NU ÎȚI PLĂTEȘTI DATORIILE

Important de știut este faptul că persoanele cărora li se trimit astfel de documente sunt obligate ca, în maximum 15 zile de la primirea actului, să achite datoriile. În caz contrar, SPIT ar putea institui popriri și sechestre. Cu alte cuvinte, contribuabililor rău-platnici li se vor reține datoriile din venituri (salariu, pensie, sume provenite din chirii etc.). Datoriile pot fi recuperate și din conturile sau depozitele bancare. În acest caz, pot fi impuse rețineri în maximum 30 de zile de la trimiterea somațiilor de plată. SPIT informează contribuabilii care au achitat debitele din dosarele de urmărire şi executare silită înainte de comunicarea somațiilor de plată că, după primirea acestora, nu mai este necesar să se prezinte la ghișeele instituției. Recomandarea se adresează persoanelor care au efectuat plăți după data de 19 octombrie şi care se află în posesia unei chitanțe pentru suma înscrisă în somația primită.

ÎN CÂTE MODURI ÎȚI POȚI PLĂTI DATORIILE LA BUGETUL LOCAL

Ca să îți plătești taxele, nu ești obligat să te deplasezi până la ghișeele SPIT. Ai la dispoziție mai multe modalități. Dacă aveți un computer sau un laptop conectat la internet, puteți plăti taxele și impozitele prin intermediul site-ului www.spit-ct.ro, secțiunea „Servicii online / Plata online a impozitelor“, sau direct la link-ul https://etax.spit-ct.ro. Puteți să vă autentificați pe site folosind numele de utilizator și parola emise de SPIT, în baza unei cereri prealabile depuse online. Datoriile la bugetul local pot fi achitate și cu ajutorul telefonului mobil, prin intermediul aplicației Etax Mobile SPIT Constanța, disponibilă în magazinele online Play Store (pentru sistemul de operare Android) și AppStore (pentru iOS). Cei care merg mai des la bancă își pot achita obligațiile fiscale prin ordin de plată, la orice sucursală de bancă, ori cu numerar, la agențiile Garanti Bank din Constanța. De asemenea, șoferii își pot plăti taxele în locul în care își alimentează mașina. Asta pentru că au posibilitatea să achite datoriile la bugetul local la orice stație OMV-Petrom din municipiu, prin serviciul Westaco Express. Taxele mai pot fi achitate prin numerar, la toate oficiile Poșta Română din oraș. Posesorii de card bancar emis de Garanti Bank sau Banca Transilvania pot achita în cinci rate egale la orice agenție fiscală SPIT. Nu în ultimul rând, cei care au conturi la Banca Transilvania pot achita ori online, ori prin intermediul serviciilor Direct Debit și Internet Banking.12
Pagina a fost generata in 0.198 secunde