Ai mâncat gras de Crăciun? Iată cum să îți detoxifici ficatul!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cură cu sucuri naturale

Ai mâncat gras de Crăciun? Iată cum să îți detoxifici ficatul!

Lifestyle 27 Decembrie 2015 / 17:49 1482 accesări

După cele trei zile de Crăciun în care digestia a fost pusă la încercare din cauza meselor îmbelșugate și a combinațiilor alimentare greu de digerat, avem nevoie de o perioadă în care să-i dăm organismului șansa să se regenereze. Vă prezentăm câteva rețete de sucuri din fructe și legume proaspete foarte utile pentru detoxifierea ficatului, care dau ocazia țesuturilor celulare să se regenereze, oferind energie și permițând organismului să funcționeze normal.

Suc de ghimbir și morcovi

O jumătate dintr-o rădăcină de ghimbir, patru morcovi medii, o rădăcină de sfeclă roșie, un măr mare, trei frunze de sfeclă roșie (opțional) și o tulpină mare de țelină bine spălate se trec prin storcător, se agită, iar sucul se bea proaspăt.

Suc de sfeclă roșie și chimen dulce

Se trec prin storcător două sfecle roșii, mici, un bulb de chimen dulce, doi morcovi și un lime, iar sucul obținut se consumă în maximum 24 de ore, păstrat în frigider.

Suc de sfeclă roșie și pătrunjel

În storcătorul de fructe se trec pe rând o sfeclă roșie, o legătură de pătrunjel, un morcov și o lămâie, iar sucul obținut se bea proaspăt.

Suc de grapefruit

Un grapefruit, 2 portocale, o lămâie și puțin ghimbir se trec prin storcător după ce fructele se spală bine, se curăță de coajă și se elimină semințele. Sucul rezultat se consumă proaspăt.

Suc de lămâie sau lime

Dintr-o lămâie sau lime, o bucată de pepene roșu fără coajă, 12 - 13 frunze de mentă proaspătă, se obține un suc natural foarte bun pentru detoxifiere, care se toarnă peste 1 - 2 litri de apă și se poate consuma răcit cu gheață.

În cele câteva zile în care consumați aceste sucuri, este important să excludeți din alimentație toate produsele care conțin aditivi, coloranți si E-uri, să evitați alimentele procesate sau prea sărate, carnea, dulciurile, lactatele grase și sucurile nenaturale și să mâncați mai puțin ca de obicei. Altfel, toxinele nu vor fi eliminate din organism și cura de detoxifiere nu își va atinge scopul.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1492 secunde