Ajutaţi căţeii din Constanţa să-şi găsească o familie!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-a prelungit termenul Ajutaţi căţeii din Constanţa să-şi găsească o familie!
Social 15 Mai 2019 / 17:47 441 accesări 3 comentarii

Peste 100 de căței din Adăpostul pentru animale și-au găsit deja un cămin, iar pentru alți 70 a fost prelungit termenul de menținere cu încă 14 zile lucrătoare! De la începutul campaniei de adopție a câinilor fără stăpân inițiate de Primăria Municipiului Constanța, iubitorii de animale au venit în număr mare la adăpostul situat pe strada Vârful cu Dor, nr. 5, unii pentru a-și revendica propriile animale, dar cei mai mulți, pentru a adopta, astfel încât peste 100 de căței și-au găsit stăpâni iubitori. Pentru alți 70 de câini, astăzi au fost semnate deciziile de menținere în adăpost pentru încă 14 zile lucrătoare.

Câinii au fost adoptați după ce a expirat termenul de 7 zile lucrătoare în care animalele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot face imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării. Adopția câinilor se face în mod gratuit.

Câinii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Adopţia patrupedelor se poate face doar după ce au fost respectate mai multe condiții:

a) prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;

b) dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor;

c) acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini;

d) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.

Se interzice abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi în condiţiile OUG nr. 155/2001 completată şi modificată de Legea nr. 258/2013 şi a normelor metodologice de aplicare a acestora. Personalul serviciului va comunica în termen de 5 zile de la data implantului, numărul de microcip, către Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân, gestionat de către Colegiul Medicilor Veterinari. Numărul microcipului este trecut de către medicul veterinar al adăpostului, în mod obligatoriu, în carnetul de sănătate sau paşaportul câinelui, după caz, ambele documente având serii şi numere unice, conform normelor stabilite de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Adăpostul public pentru animale abandonate, situat în Constanța, strada Vârful cu Dor, nr. 5, a fost complet renovat, oferă condiții decente de cazare pentru animale și respectă normele sanitar-veterinare impuse de legislația specifică. Adăpostul beneficiază de cabinet medical dotat cu aparatură performantă, unde câinii sunt îngrijiți, vaccinați și sterilizați. Cei interesați pot obține informații suplimentare de la Serviciul Gestionare Animale Abandonate, tel. 0241.485873 și 0733.045213.

Loading...

3 comentarii

David 18:00:46 / 15 Mai 2019
De acord !

Dar , sa se ajute si ei , in plm , ca s-au inscris ca berbecii in creponatele PSD-ALDE si tot sinistrati si rupti in cur au ramas . Te uiti la ei si iti vine sa plangi , cum s-au umplut de ciuma rosie , de parca sunt desenati din chistoace ...

CT 09:38:37 / 16 Mai 2019
Nu inteleg ....

in ultima perioada, in ziarul dvs e o adevarata campanie de eliberare a maidanezilor pe strazi ! caci asta cereti de fapt, nimeni nu ii adopta sa ii tina la curte, vin asa zisii "oameni de bine" care de fapt sunt niste inconstienti pensionari ii iau si le dau drumul pe strada! nu v ati saturat de copii/adulti muscati aproape zilnic? nu poti merge in parc , seara in cartiere e jale.... oras turistic? gluma proasta ! autoritatile locale trebuie sa asigure linistea, curatenia orasului, siguranta oamenilor ! amenzi mari celor care ii elibereaza inapoi pe strada !

Politia locala si nationala 13:53:30 / 16 Mai 2019
Politia locala si nationala

Rugam politia, indiferent care, sa ii verifice pe toti cei care au luat acasa cu acte catei. Daca nu ii au in casa, sa aplice LEGEA .

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1845 secunde