Ajutor pentru Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ajutor pentru Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”

Sănătate 17 Mai 2018 / 15:08 492 accesări

Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern privind suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru înlăturarea efectelor incendiului produs în 11 aprilie 2018, la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iaşi.

În acest sens, suma de 10 milioane lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018 va fi transferată prin Ministerul Sănătății către institutul ieșean pentru executarea lucrărilor de reparaţii capitale necesare refacerii spaţiilor.

Institutul de Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iaşi, care funcţioneză la etajele 4, 5 şi 6 ale clădirii în care funcţioneză şi Spitalul Clinic ”Dr. C.I. Parhon” Iaşi, s-a confruntat cu o situaţie de urgenţă în data de 11 aprilie 2018, când la sediul instituţiei s-a produs un incendiu devastator pornit de la staţia de Sterilizare a institutului. În urma acestuia au fost distruse magazia de materiale sanitare şi compartimentul Sterilizare în totalitate şi, într-o proporţie semnificativă Blocul Operator, Compartimentul USTACC al Secţiei Clinice de Cardiologie şi Secţia ATI a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară.

“Prin deteriorările suferite de Institut în urma incendiului, cei aproximativ 5,5 milioane de cetăţeni din zona de est a României au fost afectaţi și nu au mai avut acces la servicii medicale de specialitate, pentru ei şi membrii familiilor lor. Am solicitat Guvernului României sprijin pentru această unitate medicală, astfel încât pacienții să nu fie afectați”, a declarat Sorina PINTEA, ministrul Sănătății.12
Pagina a fost generata in 0.1909 secunde