Al doilea glob de cristal pentru slovena Ilka Stuhec

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Finalele Cupei Mondiale feminine la schi alpin Al doilea glob de cristal pentru slovena Ilka Stuhec
Sport 16 Martie 2017 / 17:51 340 accesări 0 comentarii
Ilka Stuhec a dominat categoric proba feminină de coborâre în acest sezon

Ilka Stuhec a dominat categoric proba feminină de coborâre în acest sezon

Schioarea slovenă Ilka Stuhec, una dintre revelațiile sezonului în Cupa Mondială de schi alpin, a câștigat micul glob de cristal la coborâre după victoria de la Aspen, Colorado (SUA), stațiune care găzduiește săptămâna aceasta finalele competiției. A fost a șaptea victorie stagională înregistrată de Stuhec și a patra la coborâre. De remarcat că sportiva în vârstă de 26 de ani nu mai urcase vreodată pe podium într-o etapă din Cupa Mondială, în sezoanele anterioare!

La Aspen, americanca Lindsey Vonn a încheiat pe locul 2, la 66 de sutimi de secundă față de învingătoare, în timp ce italianca Sofia Goggia a completat podiumul, cu o secundă și trei sutimi întârziere. Goggia era singura schioare cu șanse matematice la globul de cristal al disciplinei, însă trebuia să câștige, iar Stuhec să abandoneze! Reprezentanta Sloveniei a încheiat sezonul cu un avans de 137 puncte față de Goggia în clasamentul final al Cupei Mondiale de coborâre, 597 față de 460. A treia a fost elvețianca Lara Gut, cu 360 de puncte, urmată de Vonn, cu 280p.

Stuhec, medaliată cu aur la coborâre și la Mondialele de la St. Moritz, mai avea asigurat un mic glob de cristal în acest sezon, la combinată alpină, și îl poate obține și pe cel de la Super-G. La această disciplină, înaintea ultimei etape stagionale, slovena are un avans de 15 puncte față de Tina Weirather din Liechtenstein. Cele două vor lupta pentru Glob în cursa programată joi, tot la Aspen.

În clasamentul general al sezonului, lider este americanca Mikaela Shiffrin, care nu a participat în cursa de coborâre de la Aspen. Stuhec este a doua, apropiindu-se la 278 de puncte (1.523 față de 1.245). Însă, cu doar trei curse rămase de disputat în acest sezon, un Super-G, un slalom uriaș și un slalom special, Shiffrin nu mai poate practic să piardă Marele Glob de Cristal. Cu 1.117 puncte, Sofia Goggia are asigurat locul 3 la general, însă italianca ar mai putea, cel puțin teoretic, să urce pe locul 2.

Programul finalelor ediției 2016-2017 a Cupei Mondiale la schi alpin cuprinde câte două probe pe zi, una feminină şi una masculină, după cum urmează: joi - slalom super-uriaș; sâmbătă - slalom uriaș masculin și slalom special feminin; duminică - slalom uriaș feminin și slalom special masculin. La startul finalelor se pot alinia primii 25 de schiori din clasamentul fiecărei discipline plus sportivii care au acumulat minimum 500 de puncte în clasamentul general al acestei ediţii (inclusiv cei care depășesc 500 de puncte la Aspen) plus campionii mondiali şi olimpici în exercițiu plus campionii mondiali de juniori. Punctează numai primii 15 clasați și nu primii 30, precum în cursele obișnuite din Cupa Mondială. Globurile de cristal de la combinata alpină au fost deja adjudecate de slovena Ilka Stuhec și de francezul Alexis Pinturault.

Citește și:

Peter Fill, laureat la coborâre pentru al doilea an consecutiv

Miercuri încep finalele Cupei Mondiale la schi alpin

Mikaela Shiffrin, virtual câștigătoare a Marelui Glob de Cristal!

Marcel Hirscher a cucerit trei globuri de cristal la Kranjska Gora!

Kjetil Jansrud și-a asigurat globul de cristal în proba de slalom super-uriaș

Sofia Goggia a fost „regină” la Jeongseon

Ilka Stuhec a cucerit globul de cristal al combinatei alpine

Alexis Pinturault câștigă primul glob de cristal decernat în acest sezon

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1921 secunde