Al treilea suspect identificat în cazul spionului Skripal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Al treilea suspect identificat în cazul spionului Skripal

Externe 28 Septembrie 2018 / 15:30 396 accesări

Un al treilea suspect în atacul cu Noviciok din Salisbury a fost identificat, scrie The Telegraph. Este vorba despre un ofiţer al serviciilor secrete ruse care ar fi mers într-o misiune de recunoaştere înainte de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal.

Bărbatul a fost identificat de forţele anti-terorism şi de serviciile de securitate britanice. El ar fi vizitat Salisbury pentru a ajuta să planifice atacul înainte ca cei doi colegi ai săi să îl otrăvească pe Skripal. Fostul dublu agent rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi cu noviciok în martie. Ei au supravieţuit, însă Dawn Sturgess - o britanică fără legătură cu atacul iniţial - a murit după ce a fost otrăvită cu aceeaşi substanţă.

Guvernul britanic i-a acuzat pe cetăţenii ruşi Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov de acest atac. Londra susţine că sunt agenţi sub acoperire ai serviciilor militare ruse de informaţii GRU.

Un site de jurnalism de investigaţie britanic a publicat ceea ce prezintă drept adevărata identitate a unuia dintre agenţii ruşi de informaţii suspectaţi de orăvirile cu agent neurotoxic la Salisbury.

Grupul Bellingcat susţine că bărbatul prezentat drept Ruslan Boşirov este de fapt colonelul Anatoli Cepiga.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1478 secunde