ALARMANT! Bolile cardiovasculare, principala cauză de mortalitate în Europa!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ALARMANT! Bolile cardiovasculare, principala cauză de mortalitate în Europa!

Sănătate 29 Septembrie 2018 / 19:54 692 accesări

Începând cu 2000, 29 septembrie marchează Ziua mondială a inimii. Este o ocazie pentru a ne gândi mai mult la sănătatea noastră și, în special, la inimile noastre, este mesajul Ministerului Sănătății.

E alarmant faptul că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în toata Europa, atât la femei, cât şi la bărbaţi, potrivit Cartei Europene a Sănătăţii Cardiovasculare.

"Luăm serios în calcul mesajul transmis de Federația Mondială a Inimii conform căruia cel puțin 80% dintre decesele premature cauzate bolilor de inimă și accidentelor vasculare cerebrale pot fi evitate dacă principalii factori de risc, tutunul, dieta nesănătoasă și inactivitatea fizică sunt controlate. Tocmai de aceea, Ministerul Sănătății va demara în România un Program de screening pentru identificarea pacienților cu factori de risc cardiovascular, cu o durata de 5 ani.

"Nu uitați, este foarte important să avem grijă de inima noastră în fiecare zi. Să aveti o inima sănătoasă!", potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății.12