ALARMANT, în Europa: supradoza, principala cauză a decesului consumatorilor de droguri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ALARMANT, în Europa: supradoza, principala cauză a decesului consumatorilor de droguri
Externe 26 Iunie 2018 / 18:03 812 accesări 0 comentarii

Peste 9.000 de persoane au murit în 2016, în Europa, din cauza supradozei, cu 4 la sută mai multe decât în 2015, cele mai multe decese fiind înregistrate în Estonia, Suedia, Norvegia, Irlanda şi Marea Britanie. Supradoza rămâne principala cauză a decesului în rândul consumatorilor de droguri, arată raportul european privind consumul de droguri în 2016, scrie News.ro.

„În 2016, au fost raportate peste 9.000 de decese din cauza supradozei în Europa. Cifra este mai mică dacă am compara cu alte zone, cum sunt Statele Unite, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să facem eforturi ca aceste decese să fie prevenite. Cele mai frecvente decese sunt din cauza supradozei de heroină. Sunt şi cazuri de combinaţii de medicamente”, a declarat Frédéric Denecker, specialist în cadrul Observatorului European de Droguri, la o conferinţă de presă organizată de Agenţia Naţională Antidrog (ANA).

Potrivit raportului european privind consumul de droguri în 2016, în Uniunea Europeană (UE) s-au produs cel puţin 7.929 de decese cauzate de supradoză, iar dacă se includ şi Norvegia şi Turcia, numărul lor ajunge la 9.138, ceea ce reprezintă o creştere cu 4 la sută faţă de 2015.

În rândul bărbaţilor, rata mortalităţii este de patru ori mai mare decât la femei. Vârsta medie la momentul decesului este de 39 de ani.

De asemenea, în ceea ce priveşte rata mortalităţii, cele mai mari au fost înregistrate în Estonia (132 la un milion), Suedia (88 la un milion), Norvegia (81 la un milion), Irlanda (70 la un milion) şi Marea Britanie (70 la un milion).

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1503 secunde