Alarmant! Mii de copii abandonați, Legea Adopției blocată!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alarmant! Mii de copii abandonați, Legea Adopției blocată!

Social 25 Septembrie 2018 / 15:14 658 accesări

Consiliul Tinerilor Instituționalizați, structura de reprezentare a tinerilor aflați în centrele de plasament din România, condamnă „lașitatea politicienilor care, nuanțând superficialitatea cu care este tratată Legea Adopției, a determinat blocarea acesteia, în 24 septembrie, în Senat. Astfel, o lege dezbătută de prea multe ori, o lege care apără interesul superior al tinerilor instituționalizați nu va putea soluționa miile de cazuri de abuz din sistemul de protecție al copilului“, se arartă într-un comunicat al Consiliului.

19.000 de copii abandonați, o statistică alarmantă, care ne îndreptățește să tragem un semnal de alarmă privind nevoile reale ale tinerilor instituționalizați din România. O statistică alarmantă, care ne determină să condamnăm modul în care decidenții aleg să își calibreze politica socială pe nevoile actuale ale comunității. Tocmai din această cauză, Consiliul Tinerilor Instituționalizați a luat inițiativă în sensul eficientizării dialogului structurat între acești tineri și decidenți, cei care ar trebui să fie preocupați mai mult de ceea ce se întâmplă după părăsirea sistemului, lansând campania „Vreau acasă!“, prin care se dorește să se aducă în atenția opiniei publice faptul că dreptul la adopție al copiilor instituționalizați, și, implicit, dreptul la familie, nu poate fi negociat politic.

„Mă gândesc acum la 19.000 de copii care vor acasă, vor să crească într-o familie și nu în centrele de plasament, mă gândesc la faptul că nu am fost adoptat din cauza unor politicieni bolnavi de prostie, ură, dispreț și nepăsare! Nu ne-am cerut drepturile pentru că nu le cunoașteam, nu ne-am făcut dreptate până acum pentru că nu aveam o voce comună, ne era teamă, dar acum avem o structură de reprezentare. Nu vom sta cu mâinile în sân și nu ne vom plânge de milă!“, declară Andreeas Novacovici, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați.12
Pagina a fost generata in 0.1972 secunde