Albania și Macedonia vor în UE. UE pare să nu fie 'pregătită' încă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Albania și Macedonia vor în UE. UE pare să nu fie 'pregătită' încă
Externe 26 Iunie 2018 / 09:53 517 accesări 0 comentarii

Uniunea Europeană este împărțită în ceea ce privește posibilitatea de a permite discuții de aderare cu Albania și Macedonia, având în vedere că sentimentul anti-imigrație se manifestă tot mai puternic în UE, dar NATO este gata să primească Skopie în alianța militară occidentală.

Cu sprijinul unor guverne ale UE și a Comisiei Europene, Albania și Macedonia speră că miniștrii europeni vor fi de acord cu o întâlnire marți, la Luxemburg, care să clarifice calea spre aprobare din partea liderilor guvernului UE în cadrul unui summit.

Cu toate acestea, Franța și Țările de Jos, cu sprijinul Danemarcei, se opun și caută impunerea de noi condiții, cum ar fi mai multe reforme pentru combaterea corupției și a crimei organizate în Albania și Macedonia, au afirmat oficialii UE.

După ce Macedonia și Grecia au soluționat o dispută veche de zeci de ani cu privire la numele primului care blocase procesul de aderare la UE, deschiderea discuțiilor ar marca cel mai clar demers în încercarea blocului european de a-și reînnoi extinderea către cele șase țări din Balcanii de Vest, după ani de dezinteres pentru regiune.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că alianța condusă de SUA ar putea aproba discuțiile de aderare cu Macedonia la summitul din iulie. Albania este deja parte a NATO și statutul de membru se dovedește a fi o platformă pentru aderarea la UE.Pagina a fost generata in 0.1661 secunde