ALDE susține Autostrada Fluvială, un proiect european în beneficiul constănțenilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Aflux de investitori, locuri de muncă și bunăstare pentru Constanța ALDE susține Autostrada Fluvială, un proiect european în beneficiul constănțenilor
Politică 22 Mai 2019 / 09:37 784 accesări 1 comentariu
Gabriel Daraban (stânga): “Odată cu realizarea acestui proiect, Portul Constanța va deveni cel mai important punct de tranzit al transportului intracomunitar de mărfuri în și dinspre Uniunea Europeană”  # Europa competitivă - Și noi putem fi cei mai buni!

Gabriel Daraban (stânga): “Odată cu realizarea acestui proiect, Portul Constanța va deveni cel mai important punct de tranzit al transportului intracomunitar de mărfuri în și dinspre Uniunea Europeană” # Europa competitivă - Și noi putem fi cei mai buni!

Reprezentanții ALDE sunt singurii candidați la Parlamentul European care au un proiect concret, la nivelul Uniunii Europene, cu impact direct asupra prosperității Constanței - „Autostrada Fluvială”, anunță candidatul constănțean al ALDE la europarlamentarele din 26 mai Gabriel Daraban, care detaliază, în continuare, această temă:

„Unul dintre proiectele Uniunii Europene pe care ALDE le va susține, în următoarea legislatură, în Parlamentul European este transformarea Dunării într-o „autostradă fluvială“, un demers care înseamnă dezvoltarea și crearea unui program european de definire a Dunării ca „obiectiv economic prioritar de interes european“.

Concret, reprezentanții ALDE vor susține ca, în concordanță cu bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021 - 2027, să fie creat cadrul legislativ care să permită investirea banilor europeni în reamenajarea cursului Dunării pentru navigație pe tot parcursul anului. Dunărea trebuie să fie navigabilă tot anul, iar porturile dunărene trebuie modernizate neîntârziat.

Principalii beneficiari ai acestei politici ce va deveni politică europeană sunt Portul Constanța și, bineînțeles, economia și societatea locală, pentru că, odată cu realizarea acestui proiect, Portul Constanța va deveni cel mai important punct de tranzit al transportului intracomunitar de mărfuri în și dinspre Uniunea Europeană. România are datoria să valorifice potențialul economic uriaș al Dunării.

Îmbunătățirea condițiilor de transport pe Dunăre și pe canalele navigabile prin realizarea de diguri de dirijare, prin apărarea malurilor, prin execuția pragurilor de fund și prin dragaje de investiții rămâne un punct central pe agenda ALDE.

Să facem din Dunăre o autostradă fluvială și principala arteră a transportului de mărfuri pe coridorul de transport european Dunăre - Mainz - Rin înseamnă, în primul rând, un aflux de investitori în zona portuară și multe locuri de muncă pentru constănțeni și, implicit, bunăstare pentru Constanța.

În acest context, în calitate de fiu al orașului Constanța, alături de colegii mei, politicieni cu experiență și care au performat fie în politica europeană, fie în cea internă, îmi fac o datorie de onoare din a face toate demersurile necesare pentru ca în programele Uniunii Europene, autostrada fluvială să devină un obiectiv realizabil prioritar, în beneficiul nostru, al constănțenilor.“

La comanda Partidul Alianța Liberalilor și Democraților - ALDE, cod unic mandatar financiar 41190002

Loading...

1 comentariu

IROD MITREA 10:03:04 / 23 Mai 2019
DUNAREA CURGE, PROSTII PRIVESTE

Domnul Daraban, fiu al Constantei, Dunarea curge prin Romania de la Cazane. Ai strabatut cumva pe firul ei sa vezi cate porturi romanesti mai functioneaza? Ai mers spre Ungaria sa vezi ce porturi au de-a lungul Dunarii si cum opereaza? La noi ce se intampla? Se iau insule si porturi pe persoana fizica ca sa avem unde pescui in week-end. Nu aveti nicio strategie concreta, aruncati idei din OZN care nu au acoperire reala in economia actuala a Romaniei. Ai trecut tu prin portul Constanta sa vezi ce tristete este? E plin de pensionari prietene pentru ca tinerii au fost alungati din oras de gasca de prieteni de partid Mazare&Co. Esti doar fiul ploii , tu si restul candidatilor, gata sa va umpleti buzunarele cu "demnitate" de la UE.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1895 secunde