ALDE va condiţiona susţinerea unui prim-ministru din partea PNL

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Călin Popescu Tăriceanu anunţă: ALDE va condiţiona susţinerea unui prim-ministru din partea PNL
Politică 07 Octombrie 2019 / 19:55 272 accesări 1 comentariu

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, luni, că ALDE lucrează la un set de condiţii legate de votul pentru un viitor guvern, respectiv susţinerea candidatului PNL pentru funcţia de prim- ministru. El a adăugat că nu preferă un guvern tehnocrat, ci o formulă politică.

„În ceea ce priveşte PNL-ul, noi lucrăm acum la un set de, hai să le spunem, condiţii legate de votul pentru un viitor guvern, că urmare a desemnării pe care preşedintele trebuie să o facă la nivel de prim-ministru, candidat de prim-ministru”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, în Parlament.

Liderul ALDE a afirmat că preferă o formulă politică în locul celei tehnocrate.

PNL-ul, care este iniţiatorul moţiunii, deci PNL-ul să fie cel care dă primul-ministru şi alcătuieşte Guvernul, nu ştiu cum va dori să procedeze, dacă vrea să facă un guvern mono-color sau un guvern de coaliţie mai largă, pentru că cei de la USR în trecut şi-au manifestat opoziţia faţă de intrarea într-un guvern, dar recent, săptămâna trecută am văzut că şi-au schimbat poziţia şi atitudinea. Sau cealaltă formulă este o formulă de guvern tehnocrat, care să guverneze România până la alegerile planificate din 2020, mă refer la alegerile legislative. Întotdeauna am să prefer o formulă politică unei formule tehnocrate, pentru că formulă tehnocrată nu poate să dea garanţia că acele măsuri necesare de reforma care trebuie făcute în perioada următoare şi probabil o serie de măsuri cu impact politic şi social, în aşa fel încât să se realizeze un buget echilibrat, nu vor putea să fie luate de un guvern tehnocrat, care în general nu-şi asumă răspunderea pentru nimic, de aceea eu prefer o formulă politică”, a subliniat Tăriceanu.

Totodată, fostul preşedinte al Senatului a susţinut că nu are îndoieli legate de propunerea făcută de Victor Ponta pentru un Guvern PSD-ALDE-Pro România, fătă Viorica Dăncilă.

„Ştiu, ştiu de această propunere făcută domnul Ponta, am serioase îndoieli, ca să nu spun că sunt categoric în dubiu că preşedintele va mai desemna pentru a patra oară un premier din partea PSD-ului, deci această formulă nu mi se pare una fezabilă”, a conchis Tăriceanu.

Loading...

1 comentariu

Dan 20:01:49 / 08 Octombrie 2019
Ar merge ca premier ...

... cel mai mare politician de la PNL , fin diplomat , filosof autentic , posibil premiant de Nobel pentru economie , unul Busoi , Cristian Busoi , pe merit absolut , europarlamentar ! Sau , poate , una fata frumoasa si tare in clantza , una Mares -fata lu tata - si ea in parlament , de la o varsta prea frageda , ca sa inteleaga gravitatea situatiei si meandrele concretului ... Am pomenit de acesti doi monstrii sacri ai liberalismului mioritic , pentru ca Sica Mandolina , imens barbat politic mondial si galactic , creierul a tot ce misca in partide , ocupat temeinic cu viitorul patriei undeva acolo , duios , pe la degetul mic de la picior , stie ca merita sa conduca simultan , NATO , UE , ONU , SUA , UK , CSI , planeta , galaxia si nu numai ...

Răspunde | Raportează | | |+10

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2037 secunde