Alegerea unui nou preşedinte al Senatului. „Lovitură sub centură”?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Alegerea unui nou preşedinte al Senatului. „Lovitură sub centură”?
Politică 10 Septembrie 2019 / 15:07 1327 accesări 0 comentarii

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia de luni seara din CEx al PSD de a îl susţine în continuare pe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului este o lovitură sunt centură pe care Viorica Dăncilă şi social-democraţii vor să o aplice ALDE.

„Un atac, o lovitură sub centură pe care doamna Dăncilă, împreună cu colegi ei vrea să o aplice ALDE. Decizia luată în ALDE a fost ca ALDE să aibă o propunere în persoana colegului nostru Iani Popa. Ne vom trezi în situaţia nefirească de a avea două propuneri pentru funcţia de preşedinte, amândouă din partea ALDE. Singura propunere valabilă e cea pe care o face grupul nostru”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la Parlament.

Senatul îşi va alege conducerea în plenul de marţi, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. PSD, a decis luni în CEx, să îl susţină în continuare pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, în timp ce ALDE îl susţine pe Ion Popa pentru această funcţie. Alina Gorghiu este propunerea PNL.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, întrebat despre excluderea lui Teodor Meleşcanu din ALDE, că decizia se aplică însă nu se produce instantaneu, trebuind să se întrunescă forurile statutare ale partidului.„Nu fac niciun fel de anticipaţii pentru că eu aştept rezultatul votului (privind şefia Senatului - n.r.). Dacă domnia sa aşteaptă să fie nominalizat candidat şi acceptă această candidatură intră sub incidenţa hotărârii pe care noi al luat-o. Deci fiecare care acceptă o astfel de postură îşi asumă nişte consecinţe”,a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la Parlament.

Întrebat dacă Teodor Meleşcanu va fi exclus automat din ALDE dacă ajunge la şefia Senatului, Tăriceanu a răspuns: „Cei care fac aşa ceva trebuie să ştie că se aplică ultima hotărâre. Se convoacă Biroul Politic el face către solicitare către Delegaţia Permanentă şi apoi se ia decizia. Nu se produce instantaneu”.

Chestionat dacă o plecare a lui Teodor Meleşcanu ar putea însemna pierderea grupului ALDE la Senat, Călin Popescu Tăriceanu a spus că rămâne de văzut, însă a precizat că există o prevedere regulamentară „care ne permite să funcţionăm în continuare sub forma unui grup mixt. Domnul Meleşcanu a declarat că acceptă nominalizarea, dar nu îşi dă demisia din grupul ALDE. Nu ştiu care e misterul acestei formule pe care numai el poate să o înţeleagă”.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1833 secunde