Alegeri în Marea Britanie. Britanicii, aşteptaţi să decidă soarta Brexit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Alegeri în Marea Britanie. Britanicii, aşteptaţi să decidă soarta Brexit
Externe 12 Decembrie 2019 / 12:11 1176 accesări 0 comentarii

"Votaţi Partidul Conservator, îndepliniţi Brexit şi ajutaţi ţara noastră să meargă mai departe" - este mesajul adresat alegătorilor de premierul Johnson

Marea Britanie organizează joi alegeri parlamentare, zeci de mii de secţii de votare fiind aşteptate să se deschidă la ora locală 7.00 (ora României, 9.00) într-un scrutin solicitat de premierul în exerciţiu Boris Johnson, relatează site-ul agenţiei Dpa.

"Votaţi Partidul Conservator, îndepliniţi Brexit şi ajutaţi ţara noastră să meargă mai departe", a declarat Johnson într-un mesaj video adresat alegătorilor. Campania acestuia s-a bazat pe promisiunea de a retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană la 31 ianuarie.

Acordul negociat cu Bruxellesul este "pregătit să îndeplinească Brexit" dacă formaţiunea sa politică va obţine o majoritate în Parlament, a declarat premierul. Johnson, în vârstă de 55 de ani, a promis de asemenea că va limita imigraţia şi că va negocia acorduri comerciale post-Brexit cu Statele Unite şi alte ţări non-UE. Liderul opoziţiei, Jeremy Corby, a promis că Partidul Laburist va negocia un acord mai bun pentru Brexit, care va fi supus unui nou referendum.

Aproximativ două treimi din alegători sau aproximativ 30 de milioane de electori sunt aşteptați la urne în scrutinul legislativ de joi.

Potrivit ultimelor sondaje, conservatorii au mari şanse de a câştiga majoritatea locurilor din Parlament.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1244 secunde