Alegeri parlamentare în Ungaria: Viktor Orban, favorit pentru funcţia de premier

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Alegeri parlamentare în Ungaria: Viktor Orban, favorit pentru funcţia de premier
Externe 04 Aprilie 2018 / 19:30 1595 accesări 0 comentarii

Aproximativ 50% dintre alegătorii ungari îl susţin pe actualul premier Viktor Orban, liderul formaţiunii Fidesz, pentru un nou mandat, înaintea alegerilor parlamentare de duminică, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Nezopont, relatează agenţia MTI.

Candidatul alianţei de opoziţie Partidul Socialist - Parbeszed Magyarorszagert (Dialog pentru Ungaria), Gergely Karacsony, beneficiază de o susţinere de 13%.

Liderul formaţiunii LMP (Politica poate fi diferită), Bernadett Szel, a fost aleasă de 8% dintre respondenţi pentru funcţia de premier.

Preşedintele partidului naţionalist radical Jobbik, Gabor Vona, este susţinut de 7% dintre alegătorii consultaţi. Fostul premierul socialist Ferenc Gyurcsany, preşedintele partidului DK (Coaliţia Democratică), a primit o susţinere de 3%.

Gabor Fodor (Partidul Liberal) şi Andras Fekete-Gyor (Mişcarea Momentum) au fost creditaţi cu 1% fiecare în cadrul sondajului.

Sondajul naţional a fost efectuat la cererea cotidianului Magyar Idok, între 19 şi 23 martie, pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de persoane, potrivit Institutului Nezopont.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1537 secunde