Alege-ți frigiderul și în funcție de consumul comunicat de către producător

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Alege-ți frigiderul și în funcție de consumul comunicat de către producător
Social 29 Mai 2020 / 15:29 368 accesări 0 comentarii

Producătorii de frigidere au la dispoziție multe specificații cu care să te convingă să alegi produsele lor. Volumul generos, rafturile inteligent aranjate și diferitele promisiuni de răcire rapidă sunt printre cele mai dese. Deși au trecut vremurile în care consumul electric era un factor determinant, acesta este în continuare important pentru suficient de multe persoane.

Condițiile din ce în ce mai stricte impuse de către Uniunea Europeană au determinat producătorii să găsească soluții cât mai eficiente pentru a ne ține alimentele și preparatele la rece. De aceea, dacă nu o vei face din considerente legate de cost pe lună sau pe an, ai putea să-ți alegi urmatorul frigider cu gândul că un consum mai mic nu va pune la fel de multă presiune pe resursele planetei.

Totuși, dacă tot am ajuns aici, iată consumul estimat al frigiderelor care se încadrează în categoria de consum A+, A++ și A+++.

Clasa de consum A+

Din nefericire, prețul pe kilowatt nu este fix și diferă de la zonă la zonă. Astfel, dacă citești acest articol și prețurile îți par prea mici sau prea mari, verifică ultima factură la energie și aplică valoarea la calculele de mai jos.

Primul exemplu este un frigider cu volum de 310 litri și un consum de 280 kw/an. La un cost de 0.70 lei/Kw, rezultă că frigiderul din clasa A+ consumă anual 196 lei în electricitate.

Clasa de consum A++

Conform restartenergy.ro, costul pe kilowatt se încadrează între 0.3 și 0.7 lei, în funcție de zona țării. Am ales să calculez la valoarea maximă. Așa cum am spus mai sus, verificarea facturii te va ajuta să faci un calcul mai corect.

Un frigiderul din clasa de consum A++ , cu o capacitate de 410 litri consumă 288kw pe an. Asta înseamnă un cost anual de 201.6 lei. Dacă ar fi la fel de spațios precum cel din exemplul anterior, acesta ar consuma pe an doar 218Kw sau 152.6 lei.

Clasa de consum A+++

După cum spune și clasificarea, este cel mai eficient standard de energie, deși nu îmbunătățește cu mult performanțele față de standardul A++. Totuși, reprezintă valoarea după care toți producătorii se vor ghida în producerea următoarelor modele.

Standardul A+++ ar costa anual 124.6 lei pentru un frigider cu volum de 375 litri și un consum de numai 178kw pe an. Dacă aducem valoarea volumului la cea a primului frigider, costurile de alimentare s-ar reduce la numai 102.9 lei pe an, la un consum de 147kw.

Excluzând eventualele reparații, costul mediu per an al unui frigider eficient ajunge la valoarea unei mese luate în oraș . Având în vedere durata de viață a frigiderelor, în medie 10 ani, poți determina cu ușurință în cât timp poți recupera investiția într-un frigider mai scump. De exemplu, alegerea unui frigiderului de clasă A+++, în detrimentul celui de clasă A+ îți poate aduce economii de câteva sute de lei pe o perioadă de 10 ani, dacă ambele modele au același volum.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1315 secunde