Alertă! Avion prăbușit în apropiere de Mihail Kogălniceanu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alertă! Avion prăbușit în apropiere de Mihail Kogălniceanu

Eveniment 12 Iunie 2017 / 11:54 8104 accesări

Din primele informații, un avion MiG 21 Lancer s-a prăbușit între localitățile Culmea și Nazarcea, la câțiva kilometri de aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Aparatul de zbor MiG 21 Lancer care s-a prăbuşit luni dimineaţă plecase de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu şi efectua un zbor de antrenament, potrivit Agerpres.ro. Avionul s-a prăbuşit la aproximativ 4,7 km de capătul pistei aeroportului. Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, Elena Vîţă, a declarat că un elicopter militar s-a ridicat în aer şi a căutat pilotul, care a reușit să se catapulteze în aer. Acesta a fost găsit în stare de inconștiență și a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță" din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului "Thracian Eagle 2017", care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare. Nu decolase de mult timp când pilotul a raportat prin staţie "o defecţiune majoră la motor", după care, conform procedurilor, s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în afara ariilor locuite. Pilotul de pe aeronava MiG 21 LanceR a Forțelor Aeriene Române este locotenent-comandorul Adrian Stancu.

"Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene", se mai arată în comunicat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța, dr. Claudia Tatarici, pilotul este conștient, cu traumatisme la coloana vertebrală. De asemenea, purtătorul de cuvânt a anunţat luni după-amiază că medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa au hotărât că pilotul va fi transferat la Spitalul Militar din Bucureşti, cu un avion.

Citește și:

MiG-ul prăbuşit la Constanţa, un alt „sicriu cu aripi“...12
Pagina a fost generata in 0.2945 secunde