ALERTĂ! Bacterie ucigașă la Institutul ''Marius Nasta''. De o săptămână nu se mai fac internări!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ALERTĂ! Bacterie ucigașă la Institutul ''Marius Nasta''. De o săptămână nu se mai fac internări!
Sănătate 15 Februarie 2019 / 09:52 472 accesări 1 comentariu

Doi pacienţi de la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” s-au contaminat cu o bacterie agresivă, iar unul a fost răpus de infecţie.

Cei doi pacienți au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă. Aceasta se poate transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafețele infectate.

Pacientul care a decedat mai avea și alte boli: pneumonie și bronhopneumonie. În secția respectivă mai sunt internați trei pacienți și este posibil să aibă și ei această bacterie. De o săptămână însă nu se mai fac internări, pentru a nu fi puși în pericol și alți bolnavi.

Este o anchetă în curs. Inspectorii DSP au prelevat probe și acestea au fost trimise inclusiv la Institutul Cantacuzino, iar acum se așteaptă rezultatele.

De aproape o săptămână suntem în echipe de lucru cu medicii din DSP, probele sunt prelucrate la Institutul Cantacuzino și filiațiunea exactă a tipului de subspecie de acinetobacter nu poate fi stabilită decât de Instititul Cantacuzino. Pe noi ne interesează, în acest moment, să evităm declanșarea unui focar de infecție nosocomială”, a declarat, la Digi24, managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Loading...

1 comentariu

ct 10:13:09 / 17 Februarie 2019
nenorociti in halate albe !

nesimtirea, incompetenta, indiferenta .... asta caracterizeaza 90% din angajatii ministerului sanatatii ! intri cu o bolala si pleci cu 2-3, asta daca mai pleci din spital, dar ei cer continuu mariri de salarii, inca nu sunt la nivelul Elvetiei, desi traiesc in Romania si au salarii ASTRONOMICE comparativ cu ceilalti romani ! spaga se cere in continuare, dar ati vazut vreunul condamnat? dar pt neglijenta in serviciu ??? doctorita din Tg Jiu, a scris clar ca nu se uita la pacienta ca e nemultumita de salarizare, deci cca 15000 lei lunar nu sunt de ajuns, evident vorbea doar de salariul net, nu si de spaga ! si ce a primit? doar 10% retinere din salar pe 3 luni, adica nimic ! asta e sistemul de stat !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2097 secunde