ALERTĂ! Cardurile naționale de sănătate expirate, VALABILE încă 2 ani!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nu mai refuzați pacienții! ALERTĂ! Cardurile naționale de sănătate expirate, VALABILE încă 2 ani!
Sănătate 06 Decembrie 2018 / 16:40 1931 accesări 0 comentarii

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța a primit în ultimele zile semnalări telefonice potrivit cărora unii furnizori refuză să acorde servicii medicale persoanelor asigurate, motivând că acestea deţin carduri cu termenul de valabilitate inscripţionat depăşit.

”Reamintim furnizorilor de servicii medicale aflaţi în contract cu instituția noastră, dar şi asiguraţilor, că termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate a fost prelungit de la 5 la 7 ani prin Hotărârea de Guvern nr. 458 din 28 iunie 2018”, informează CJAS Constanța, într-un comunicat.

Totodată, sursa citată menţionează că aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate timp de doi ani după data de expirare a valabilităţii inscripţionată pe suprafaţa din material plastic, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de 7 ani. În cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019.

De asemenea, cardurile naţionale de sănătate noi care se emit au de la început durata de valabilitate de şapte ani, conform aceleiaşi Hotărâri de Guvern.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1649 secunde