Alertă de grad 0! Persoane infectate cu ANTRAX

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Alertă de grad 0! Persoane infectate cu ANTRAX
Sănătate 10 August 2017 / 14:53 1947 accesări 0 comentarii

După ce doi soţi au fost internaţi de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Craiova, s-a declanșat o alertă de grad 0. În urma analizelor făcute în laborator, a ieșit la iveală infectarea celor două persoane cu antrax. Soții locuiesc într-un cartier de la marginea Craiovei şi au în gospodărie mai multe animale. La locuinţa acestora urmează să se facă o anchetă epidemiologică. Bărbatul şi femeia s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova cu mai multe leziuni la mâini şi au fost internaţi de urgenţă. Medicii au suspectat din prima clipă că în cazul celor doi este vorba despre antrax, scrie ziarul Adevărul.

"Le-au fost prelevate probe, iar rezultatele de laborator au confirmat pe 8 august că cei doi pacienţi prezintă bacilul atrax. Au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, unde urmează tratament corespunzător", a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, Ştefan Popescu. El a precizat că cei doi s-au îmbolnăvit în urma contactului cu animalele din gospodărie, urmând ca la locuinţa acestora să fie făcută o anchetă epidemiologică. Cele două cazuri de îmbolnăvire cu antrax au fost anunţate şi specialiştilor Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Dolj.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3266 secunde