Alertă de poluare în Mexico City

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Alertă de poluare în Mexico City
Externe 15 Martie 2016 / 18:18 388 accesări 0 comentarii

Administrația orașului Ciudad de Mexico a ordonat restricții de trafic, marți, și a recomandat locuitorilor să rămână în interior, din cauza poluării grave a aerului, acesta fiind al doilea important avertisment de alertă cu privire la nivelul de ozon emis în ultimii 13 de ani, informează agenția Reuters, citată de Agerpres. În perioada în care persistă aceste condiții de mediu, locuitorii au fost sfătuiți să rămână în interior, între orele 13.00 - 19.00, și să se abțină de la efectuarea de exerciții fizice sau activități sportive în aer liber, pentru a evita să aibă probleme. Autoritățile au declarat că ”alerta a rezultat dintr-o extraordinară creștere a concentrației de ozon ca urmare a prezenței unei înalte presiuni în sistemul atmosferic și a unei intense radiații solare în jurul capitalei Mexicului, oraș în care locuiesc peste 20 de milioane de locuitori”.

Din septembrie 2002, orașul nu a mai emis vreo alertă de poluare de primă fază pentru niveluri ridicate ale ozonului.O alertă de acest nivel a fost dată ultima oară în prima zi a anului 2005, pentru poluarea cu particule, moment în care calitatea aerului a fost probabil afectată de utilizarea petardelor, a declarat un oficial al administrației locale. Pericolul care derivă constă în faptul că ozonul devine un ingredient-cheie al smogului, o formă de oxigen creată prin reacția luminii solare cu aerul ce conține poluanți cum ar fi hidrocarburile și oxidul de azot. Acesta poate provoca dificultăți de respirație și poate agrava bolile de inimă. Copiii și persoanele în vârstă sunt în mod special expuși riscului, mai notează agenția Reuters.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2214 secunde