ALERTĂ! EPIDEMIA de rujeolă continuă! Vezi județul cu 70 de cazuri în 5 zile!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ALERTĂ! EPIDEMIA de rujeolă continuă! Vezi județul cu 70 de cazuri în 5 zile!
Sănătate 18 August 2017 / 16:50 1601 accesări 1 comentariu

În 5 zile, mai exact între 14 și 18 august, au fost înregistrate 310 cazuri de rujeolă, iar de la începutul epidemiei au fost confirmate 8.803, dintre care 32 de decese (8 în județul Timiș, 6 în județul Arad, 7 în județul Dolj, 3 în județul Caraș-Severin, 1 în județul Bihor, 1 în județul Cluj, 1 în județul Călărași, 1 în județul Satu Mare, 1 în județul Vaslui, 1 în județul Galați, 1 în județul Mureș și 1 în București), a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe, astfel: Timiș - 1.226 de cazuri (11 în 5 zile); Caraș-Severin - 1.111 cazuri (1 în 5 zile), Arad - 1.014 cazuri (12 în 5 zile), Satu Mare - 797 de cazuri (70 în 5 zile), Brașov - 503 de cazuri (48 în 5 zile). La Constanța, de la începutul epidemiei au fost semnalate 4 cazuri, iar în perioada 14 - 18 august nu a fost semnalat niciun caz de rujeolă. În urma anchetei epidemiologice, a rezultat că un număr de peste 8.475 de persoane cu rujeolă nu au fost vaccinate.

DESPRE RUJEOLĂ Rujeola sau pojarul este o boală infecţioasă de etiologie virală, extrem de contagioasă, uneori chiar severă, provocată de virusul rujeolic, caracterizată prin febră mare, tuse, secreţii nazale şi oculare şi erupţie cutanată. Medicii spun că rujeola este una dintre bolile eruptive, contagioase ale copilăriei. Boala este mai gravă în cazul sugarilor şi copiilor mici, cu complicaţii pulmonare şi mortalitate destul de ridicată. Curba lunară şi sezonieră a incidenţei rujeolei arată un maxim în lunile de primăvară, respectiv aprilie - mai, minimul fiind înregistrat în august şi septembrie. Sursele de infecţie sunt constituite numai de bolnav, cu forme tipice sau atipice de boală. Transmiterea este aerogenă (prin aer), prin picături de salivă, secreţii nazo-faringiene şi conjunctivale, care rămân în suspensie în aer, fiind contagioase până la două ore după ce persoana contagioasă a părăsit încăperea sau un alt spaţiu închis. Doctorii au explicat că pacientul este contagios patru zile înainte şi după apariţia erupţiei cutanate. Specialiştii au atras atenţia că boala se poate transmite şi indirect, respectiv prin obiecte contaminate cu secreţii de la bolnav. Este adevărat că acest tip de transmitere este mult mai rar.

Loading...

1 comentariu

... 07:52:12 / 19 August 2017
...

Epidemia e intretinuta artificial, ca sa-si vanda ei vaccinurile, iar prostii care le fac sa se distruga. Din ce 32 morti, nici unul nu a murit din cauza rujeolei, a spus-o dr. Mircea Puscasu.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2396 secunde