ALERTĂ! Femeie de 35 de ani și bărbat de 22 de ani, uciși din cauza gripei!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Continuă decesele

ALERTĂ! Femeie de 35 de ani și bărbat de 22 de ani, uciși din cauza gripei!

Sănătate 12 Martie 2018 / 16:52 1515 accesări

Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au anunțat alte două decese cauzate de virusul gripal. Grav este că gripa a început să răpună și tineri. Menționăm că, la Constanța, numărul persoanelor care se prezintă Spitalul Clinic de Boli Infecțioase cu numeroase afecțiuni respiratorii pentru a cere ajutor se menține mare. Astfel, în perioada 5 - 11 martie 2018 au fost diagnosticate 111 de cazuri afecțiuni respiratorii. Din totalul prezentărilor, nu mai puțin de 70 de persoane au necesitat îngrijiri pe patul de spital.

Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au anunțat alte două decese cauzate de virusul gripal. Grav este că gripa a început să răpună și tineri. Astfel, în 12 martie, au fost confirmate decesele: femeie de 35 de ani, din jud. Harghita, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată antigripal (data decesului: 6 martie 2018); bărbat de 22 de ani, din jud. Covasna, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal (data decesului: 6 martie 2018).

ZECI DE SPITALIZAȚI, LA CONSTANȚA

La Constanța, numărul persoanelor care se prezintă Spitalul Clinic de Boli Infecțioase cu numeroase afecțiuni respiratorii pentru a cere ajutor se menține mare. Astfel, în perioada 5 - 11 martie 2018 au fost diagnosticate 111 de cazuri afecțiuni respiratorii. Din totalul prezentărilor, nu mai puțin de 70 de persoane au necesitat îngrijiri pe patul de spital, starea lor de sănătate fiind precară.

MĂSURI Reamintim că măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos - alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. Totodată, vaccinarea antigripală este ferm recomandată și populației generale, active, care nu se încadreaza în nici una din categoriile de risc de a dezvolta complicații ale gripei, potrivit (MS).

ANTIBIOTICELE NU SE UTILIZEAZĂ ÎN CAZUL GRIPEI, IAR SPECIALIȘTII RECOMANDĂ EVITAREA AUTOMEDICAȚIEI!

În cazul apariției simptomelor de boală, MS recomandă prezentarea la medicul de familie, în vederea diagnosticării și instituirii tratamentului corect. De asemenea, pentru prevenirea îmbolnăvirii persoanelor din jurul dumneavoastră, în cazul în care ați fost diagnosticat cu gripă se recomandă repaus și limitarea contactului cu alte persoane.

ACCES LIMITAT ÎN SPITALE!

Precizăm, de asemenea, că la Constanța, în condițiile date, au fost luate măsuri încă de declararea primelor cazuri de gripă. În această perioadă, nu se mai intră ca până acum în cea mai mare unitate sanitară din județ - Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) ”Sf. Apostol Andrei” Constanța. Conducerea SCJU s-a văzut nevoită să impună reguli stricte, în condițiile în care sunt semnalate și decese în rândul pacienților internați. Reamintim că cine vrea să viziteze pe cineva în SCJU, trebuie să știe: poate intra la pacient o singură persoană, doar între orele 13.30 și 17.00. Este foarte important de știut că dacă aveți e cineva drag pe patul de spital în secțiile ATI Adulți și Copii, dar și Oncologie, accesul este interzis. De ce? Aici sunt tratate persoane care au o imunitate extrem de scăzută, iar orice afecțiune în plus poate fi fatală respectivilor pacienți. Așa că dacă țineți la ei, trebuie să înțelegeți această radicală decizie. Accesul este limitat și în secțiile de Obstetrică Ginecologie I și II, Nou-născuți și Pediatrie.12
Pagina a fost generata in 0.1968 secunde