ALERTĂ! În 7 zile - 26 de constănțeni, SPITALIZAȚI cu aceste afecțiuni!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Aveți grijă... ALERTĂ! În 7 zile - 26 de constănțeni, SPITALIZAȚI cu aceste afecțiuni!
Sănătate 08 Ianuarie 2018 / 17:32 3471 accesări 0 comentarii

În doar 7 zile, mai exact între 1 și 7 ianuarie 2018, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) din Constanța au fost diagnosticate cu afecțiuni respiratorii nu mai puțin de 36 de persoane. Din totul acestora, potrivit unei informări a SCBI, au necesitat îngrijiri pe patul de spital 26 de persoane, starea lor de sănătate fiind precară.

SFATURI Medicii vin cu câteva recomandări: purtaţi îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvate sezonului, acoperiţi bine capul, mâinile, picioarele şi zona gâtului; beţi ceaiuri - călduţe - din plante; introduceţi în alimentaţie produsele stupului - mierea este interzisă la copiii de 0 - 1 an; faceţi mişcare adecvată vârstei, antrenamentului şi stării dvs. de sănătate; îmbogăţiţi-vă alimentaţia cu legume crude şi fructe (5 porţii/zi); vaccinaţi-vă, după control la medicul de familie (vaccinarea se face înainte ca boala să apară); dacă v-aţi îmbolnăvit, izolarea este cea mai bună soluţie, alături de tratamentul prescris de medicul de familie (dacă nu sunt complicaţii: repaus, evitarea contactelor - pentru a preveni răspândirea bolii -, ceaiuri călduţe, simptomatice); prin respectarea izolării, evitaţi răspândirea bolii.

CAZURI GRIPĂ! Reamintim că la Constanța au fost semnalate cele mai multe cazuri de gripă din țară, respectiv 8, dintre care 4 cazuri de gripă A, subtip H3 și 4 cazuri gripă A nesubtipate / în curs de subtipare. București a înregistrat 7 cazuri de gripă și câte un caz la Bihor, Iași și Ialomița. Până pe 31 decembrie 2017 au fost vaccinate antigripal 545.026 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, potrivit ultimei situații a Institutului Național de Sănătate Publică.

loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2112 secunde