ALERTĂ! Navă în flăcări în Portul Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ALERTĂ! Navă în flăcări în Portul Constanța!
Eveniment 30 Octombrie 2017 / 19:30 2791 accesări 5 comentarii

Pompierii de la Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ au fost solicitați să intervină de urgență la un incendiu ce a izbucnit luni seara, în jurul orei 19.00, în Portul Constanța.

Din primele informații, o navă militară a luat foc în Dana 0 a portului. La fața locului s-au deplasat cinci mașini de pompieri.

Este vorba despre un dragor maritim, navă folosită la îndepărtarea minelor. Mai multe autospeciale de pompieri de la Detașamentul Port au intervenit. Martorii spun că au văzut cum iese fum din perimetrul navei.

Incidentul este al doilea petrecut în mai puțin de o săptămână. Joia trecută, remorcerul Hercules a luat foc în timpul unor lucrări de reparații.

Echipajul navei s-a autoevacuat imediat cum a simțit miros de fum. Din fericire, nu există victime. Potrivit ultimelor informații, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, în jurul orei 19.

DECLARAȚIE COMANDOR MIHAI PANAIT - ȘEFUL STATULUI MAJOR AL COMANDAMENTULUI FLOTEI MARITIME

“In seara aceasta, la bordul dragonului maritim 24 a avut loc un incident în compartimentul mașini al navei. Grupele de vitalitate ale navei, ale portului militar Constanța, au acționat în conformitate cu procedurile de operare în vigoare. S-a apelat pentru sprijin și pentru rapiditate, prin 112, la ISU Dobrogea, care au venit cu promptitudine și ne-au ajutat. În momentul de față incendiul a fost lichidat. Evaluăm situația și urmările pentru a vedea exact care sunt pașii următori. Nu sunt victime, nu sunt, până în momentul de față, nici oameni răniți sau intoxicați cu fum. Toată situația se află sub control.

O să cercetăm și o să vedem exact din ce cauză a izbucnit incendiul respectiv. La bordul navei erau militarii care se află în serviciul de permanență, 24 de ore, și și-au desfășurat activitatea cu rigoarea militară care ne caracterizează. Muniția și armamentul din zona respectivă au fost evacuate de urgență pe dana militară. S-au luat toate măsurile în conformitate cu procedurile în vigoare. Sunt 24 militari pe unitate”.

Nava afectată este Dragorul Maritim 24 "Sublocotenent Alexandru Axente". Este a doua navă importantă care ia foc în mai puțin de 72 de ore în Portul Constanța.

5 comentarii

Smecherie 03:03:01 / 31 Octombrie 2017
Mare Smecherie

Astia isi dau singuri foc la nave ca sa ia banii de la asigurari sa-si cumpere de baut si mancare la bord. Mai baga si in buzunare cativa bani. Probabil si pentru renovari, daca statul nu aloca bani, se face rost de bani prin alte metode.

a-mirabilis 05:18:33 / 31 Octombrie 2017
proceduri de operare vs vitalitatea navei

Smecherie,da-ti foc la valiza si vezi cum este cu asigurarea.Vai capul lor ,au atatea ,,smecherii NATO-iste ''in cap ca au uitat de vapoare ,marinari vitalitate.mentenanta.Toti de pe acolo asteapta cursuri daca se poate ,undeva in alta tara,misiuni,,internationale'',schimb de experienta , pe afara si indicatii tot de pe afara ,Mai ales mangaieri si batutul pe umeri cu ,,standardul laudativ' ,oameni minunati,tara minunata,exportatori securitate globala,tara cea mai de nadejde care este ,,stavila impotriva expansiunii rusesti un scut d'Veselie.Partener strategic..Vocabular ,,standar NATO''ca sa nu-i zicem de lemn;,,si-au desfasurat activitatea cu rigoare militara care ne caracterizeaza,masuri conform procedurilor in vigoare,proceduri de operare in vigoare,evaluam situatia pentru pasii urmatori''.Cred ca,,domnii'' ar cam trebui safaca mai multi ,,urmatorii pasi''pe puntile navelor,in compartimentele acestora si sa vada adevarata cauza a ,, scurt circuitelor''.

Cunoscător 08:30:13 / 31 Octombrie 2017
Jale

E jale pe toate navele militare. Dincolo de poze, filme de propagandă și declarații pompoase, Marina Militară e varză. Ne considerăm la nivelul Nato, compatibili cu ei, dar realitatea este că suntem la ani lumină de ei. Dacă nu s-ar face serviciu de permanență la bordul navelor, în jumătate de an, ar arde toate. Navele militare sunt vechi și prost întreținute, pleacă în misiuni cu găuri de apă, instalații și echipamente defecte, condiții jalnice pentru echipaje( fără apă caldă, fără căldură iarna, fără AC vara, fară wc-uri funcționale). Dar stați liniștiți, stăm bine la nr de amirali și comandori, care au super salarii, plătite tocmai sa ascundă sub preș starea jalnică din sistem. Când se fac investiții, prețurile sunt supraevaluate de 3-5 ori, să fie bine pentru amirali, comandori și familiile lor.

dragnea liviu 11:43:39 / 31 Octombrie 2017
armia romana

toata lumea stie de armia romana ca e prost echipata,prost instruita(de 23 august cadeau parasutistii ca nucile pe cheuri in loc de apa) BETIVANI ,dupa apel se retrag toti la una mica ,spagari ,shulfani ,o armata de 2 bani si de tot rasul

iohannis klaus 11:48:45 / 31 Octombrie 2017
focuri de tabara in port

dar apc-ul are si ea o nava ,,pompier-8"care e mai mult de decor si plina de spagagii care stau la blat si nu fac nimic, e pepiniera de chiulangii a portului si nu s-a miscat nici la incendiul cu salvatorul si nici la nava militara ....probabil era in ora de somn a echipajului

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2286 secunde