ALERTĂ! Navă în flăcări în Portul Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ALERTĂ! Navă în flăcări în Portul Constanța!

Eveniment 30 Octombrie 2017 / 19:30 3537 accesări

Pompierii de la Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ au fost solicitați să intervină de urgență la un incendiu ce a izbucnit luni seara, în jurul orei 19.00, în Portul Constanța.

Din primele informații, o navă militară a luat foc în Dana 0 a portului. La fața locului s-au deplasat cinci mașini de pompieri.

Este vorba despre un dragor maritim, navă folosită la îndepărtarea minelor. Mai multe autospeciale de pompieri de la Detașamentul Port au intervenit. Martorii spun că au văzut cum iese fum din perimetrul navei.

Incidentul este al doilea petrecut în mai puțin de o săptămână. Joia trecută, remorcerul Hercules a luat foc în timpul unor lucrări de reparații.

Echipajul navei s-a autoevacuat imediat cum a simțit miros de fum. Din fericire, nu există victime. Potrivit ultimelor informații, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, în jurul orei 19.

DECLARAȚIE COMANDOR MIHAI PANAIT - ȘEFUL STATULUI MAJOR AL COMANDAMENTULUI FLOTEI MARITIME

“In seara aceasta, la bordul dragonului maritim 24 a avut loc un incident în compartimentul mașini al navei. Grupele de vitalitate ale navei, ale portului militar Constanța, au acționat în conformitate cu procedurile de operare în vigoare. S-a apelat pentru sprijin și pentru rapiditate, prin 112, la ISU Dobrogea, care au venit cu promptitudine și ne-au ajutat. În momentul de față incendiul a fost lichidat. Evaluăm situația și urmările pentru a vedea exact care sunt pașii următori. Nu sunt victime, nu sunt, până în momentul de față, nici oameni răniți sau intoxicați cu fum. Toată situația se află sub control.

O să cercetăm și o să vedem exact din ce cauză a izbucnit incendiul respectiv. La bordul navei erau militarii care se află în serviciul de permanență, 24 de ore, și și-au desfășurat activitatea cu rigoarea militară care ne caracterizează. Muniția și armamentul din zona respectivă au fost evacuate de urgență pe dana militară. S-au luat toate măsurile în conformitate cu procedurile în vigoare. Sunt 24 militari pe unitate”.

Nava afectată este Dragorul Maritim 24 "Sublocotenent Alexandru Axente". Este a doua navă importantă care ia foc în mai puțin de 72 de ore în Portul Constanța.12