ALERTĂ! Pacienți ÎN STARE CRITICĂ au nevoie urgentă de noi!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ei nu au vacanță ALERTĂ! Pacienți ÎN STARE CRITICĂ au nevoie urgentă de noi!
Sănătate 19 Decembrie 2017 / 17:22 2675 accesări 0 comentarii

Pacienții aflați în stare critică pe paturile de spital, în această perioadă, au nevoie urgentă de noi, așa că toate persoanele sănătoase care pot dona sânge sunt așteptate la donare. Conducerea Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța (cu sediul lângă Ambulatoriul de Specialitate nr. 1 - fosta policlinică nr. 1) anunță populația județului că în perioada 27 - 29 decembrie va asigura program normal de donare sânge, între 7.30 și 13.00. ”Sperăm că în această perioadă vor dona sânge cel puțin 40 - 50 de persoane zilnic, astfel încât să se poată asigura tratamentul transfuzional indispensabil pacienților din spitale. Vă rugăm să nu ignorați apelul nostru: Oamenii bolnavi nu intră în vacanță!”, a declarat directorul CRTS Constanța, dr. Alina Mirella Dobrotă, citată într-un comunicat. Trebuie spus că, în fiecare zi, în spitale sunt pacienți a căror viață depinde de transfuziile de sânge. Fără sânge, bolnavii, fie copii, fie adulți, nu pot fi ținuți în viață, indiferent de celelalte tratamente administrate.

PROGRAM DE SĂRBĂTORI

Vă prezentăm și programul de lucru al CRTS din această perioadă. Astfel, între 25 și 26 decembrie - liber; între 27 și 29 decembrie: între orele 7.30 și 13.00; pe 1 și 2 ianuarie 2018: liber. Recoltare analize gravide: 26 decembrie: liber și 28 decembrie: între orele 8.00 și 9.30.

BENEFICII PENTRU DONATORI

”Pot dona persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă”, potrivit specialiștilor CRTS. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice! ”Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi de scutire în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge”, potrivit CRTS Constanța. Ca de fiecare dată, conducerea CRTS mulțumește anticipat tuturor celor care vor contribui la salvarea vieților, prin donarea de sânge. ”Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie de mai mulți donatori! Cheamă-ți și prietenii! Mulțumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!”, este mesajul transmis de directorul CRTS, dr. Alina Dobrotă. Vă vom ține la curent cu toate acțiunile de colectă mobilă de sânge ale CRTS Constanța.Pagina a fost generata in 0.1951 secunde