ALERTĂ! Sânge insuficient - iată soluția Centrului de Transfuzii Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nu neglijați acest mesaj! ALERTĂ! Sânge insuficient - iată soluția Centrului de Transfuzii Constanța!
Sănătate 04 Octombrie 2016 / 18:20 1402 accesări 4 comentarii

Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, iar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient comparativ cu cererile, potrivit reprezentanților Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța. ”Pacienții cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional, iar fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament”, se arată într-un comunicat al CRTS Constanța. Cum multe persoane nu pot ajunge să doneze sânge în timpul săptămânii, conducerea CRTS a decis ca unitatea sanitară să funcționeze și sâmbătă, 15 octombrie, între orele 9.00 și 13.30. ”CRTS dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în weekend-uri, dar fără contribuția dumneavoastră, a oamenilor sănătoși dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul. Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge”, a declarat directorul CRTS Constanța, dr. Alina Dobrotă, citată în comunicat. Menționăm că nu este pentru prima dată când CRTS Constanța a apelat și la această soluție, de a lucra în weekend. Totodată, CRTS organizează, periodic, campanii de colectă mobilă de sânge în colaborare cu unele primării și spitale din județul Constanța, venind astfel în sprijinul celor care nu pot ajunge să doneze sânge la sediul CRTS din Constanța, de lângă Ambulatoriul de Specialitate nr. 1 (policlinica) al Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”.

Loading...

4 comentarii

Aurelian 01:17:07 / 05 Octombrie 2016
Donator?

Cum pot sa fiu donator intr-un sistem sanitar ce sta sa moara si cu doctori care au 2 3 case una peste alta din licitatii plasate ilegal. Cum se face ca tot la noi, oamenii de rand se ajunge la un moment? Imi doresc sa donez sange, dar nu pot sa o fac pentru un sistem bolnav, fata fonduri si cu mult prea multa hartogaraie. Cred ca atunci cand o sa se intample o schimbare in bine, atunci o sa fie si o crestere majora de donatori :)

Numarul 4 09:43:28 / 05 Octombrie 2016
Lipsa donatori ?!?

In 2015 am fost de 3 ori , coada 15-20 persoane, am plecat. In 2016 am fost in primavara sa incerc...tot 15-20 persoane, am plecat. O sa donez cand se simplifica procedura si se misca mai repede treaba. P.S. Sa nu zic cazurile cand la coada sunt boschetari/indieni care miros de lesini !

Constantean 14:43:12 / 05 Octombrie 2016
Pentru Numarul 4

Mergi sambata daca tot vrei sa donezi.

Constantean 14:45:26 / 05 Octombrie 2016
Pentru Aurelian

Iti doresti sa donezi sange dar nu prea te duce capul :)).Sangele tot ajunge la cei care au nevoie ,indiferent de cate case au unii doctori.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2235 secunde