Aleșii locali își pot lua adio de la pensiile speciale. Sunt neconstituţionale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Aleșii locali își pot lua adio de la pensiile speciale. Sunt neconstituţionale
Justiție 06 Noiembrie 2018 / 16:09 1917 accesări 1 comentariu

Judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) au dezbătut marți, 6 noiembrie, sesizările depuse de preşedintele Klaus Iohannis, precum şi de PNL, USR şi PMP , la Legea privind Codul administrativ.

Potrivit actului normativ care ar fi urmat să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019, primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor judetene aleși începând cu anul 1992, care îndeplinesc conditiile de pensionare, ar fi avut dreptul, la încetarea mandatului, la o indemnizație pentru limita de vârstă. Pensiile speciale sunt suportate întotdeauna din bugetul de stat.

Pe 31 iulie, PNL şi USR au trimis la CCR o sesizare de neconstituţionalitate privind Codul administrativ, prin care se susţinea că pensiile speciale pentru aleşii locali introduse prin legea maimsus menționată încalcă principiul egalităţii cetăţenilor în faţa legii.

Mai mult, potrivit semnatarilor sesizării, Codul administrativ ar fi încurajat tentația numirilor politice în cele mai importante poziţii ocupate în prezent de înalţi funcţionari publici, ceea ce încalcă obligaţiile de profesionalizare a administraţiei publice pe care România şi le-a asumat înainte de aderarea la Uniunea Europeană.

Loading...

1 comentariu

NELU BASIST ÎMPUȚIȚ 12:06:33 / 08 Noiembrie 2018
Fanatik PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

In sfârșit o contestație foarte BUNĂ a lui WC JOHANIS SI PDL PNL CIUMA in privința PENSIILOR speciale.. PROIECT DE LEGE CARE A FOST VOTAT IN UNANIMITATE DE PARLAMENTARII PSD PNL ALDE ..SAU OPUS .. JAVRELE USR ȘI PMP ...și bine au făcut !!!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2668 secunde