Alexandru Rafila estimează 800.000 de infectări în valul 5. Cazurile vor crește rapid la jumătatea lunii ianuarie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alexandru Rafila estimează 800.000 de infectări în valul 5. Cazurile vor crește rapid la jumătatea lunii ianuarie

Sănătate 04 Ianuarie 2022 / 09:54 1222 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Ministrul Alexandru Rafila a spus că se aşteaptă ca în valul 5 să avemun număr dublu de cazuri, față de valul 4, când au fost confirmate, în total, 400.000 de îmbolnăviri.

"În valul 4 am avut circa 400.000 de îmbolnăviri confirmate, prin diagnostic. Câte îmbolnăviri vom avea în valul 5 rămâne de văzut - noi estimăm probabil o dublare a numărului de cazuri în acest val", a afirmat Rafila.

Alexandru Rafila a mai declarat că deja numărul de cazuriau început să crească, iar la mijlocul lunii ianuarie vom asista la o creștere mai rapidă.

Deja cazurile cresc. Important este când ajungem la o creștere galopantă, dacă ajungem la o astfel de creștere. Fac un disclaimer, că am mai spus o dată data de 15 ianuarie și erau telespectatori care au considerat că eu sunt un soi de clarvăzător și spun cu precizie și ora. Nu vreau să spun nici ora.

Deci, în jurul datei de 15 ianuarie, probabil că o să începem să asistăm la o creștere mai rapidă a numărului de cazuri.

Ministrul Sănătățiireaduce în discuție și certificatul verde obligatoriu.Cu cât întârzie adoptareaacestuia,cu atât eficacitatea lui va deveni mai puţin relevantă, susține Alexandru Rafila.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1769 secunde