Alexandru Rafila: Nu excludem să fie și 40.000 de cazuri pe zi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alexandru Rafila: Nu excludem să fie și 40.000 de cazuri pe zi

Social 28 Ianuarie 2022 / 08:10 635 accesări
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Foto: gov.ro

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Foto: gov.ro

Ministrul Sănătății,Alexandru Rafila a făcut joi, 27 Ianuarie 2022, o trecere în revistă a situației nivelului pandemiei din țara noastră de la această oră, în debutul ședinței de guvern.

Trendul ascendent al infectărilor continuă, aceste valori în jurul a 30.000 de cazuri probabil vor continua până sâmbătă, după care va urma o scădere, în jurul cifrei de 15.000 - 18.000 de cazuri, estimăm noi, pentru weeekend.

Săptămâna viitoare va exista o nouă creştere spectaculoasă, să zicem, adică cifrele cu 4 în faţă nu sunt excluse pentru această perioadă.

Alexandru Rafila a precizat căluni vorsosi în România50.000 de cutii de medicament inovativ antiviral.

Altă veste importantă pentru toată lumea este că luni va sosi în România o cantitate de 50.000 de cutii de medicament inovativ antiviral, Molnupiravir. Am reuşit să facem acest lucru. Din păcate, cu cei de la Pfizer nu am reuşit, ne-au pus nişte condiţii comerciale şi un contract tipic din Statele Unite care e foarte greu de adoptat în România.

ă dau un singur exemplu care cred că ar crea foarte multe rezerve, în primul rând, pacienţilor: crearea unui fond naţional care să despăgubească eventualele victime ale administrării acestui tratament.

Rafila a mai declarat că centrele de recoltare a probelor, începute în București în weekendul trecut, vor fiextinsela nivelul întregii țări, încât pacienții, în weekend, când nu au medici de familie, să se poată duce la spitale, unde să li se preleveze probe.

E vorba doar de pacienții simptomatici, care se înscriu pe platforma direcțiilor de sănătate publică. Lucrurile au mers bine la București, chiar dacă au fost anumite aglomerații, poate temporare, sau oameni care voiau să plece în vacanță și voiau să își facă test la DSP, a precizatMinistrul Sănătății.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1572 secunde