Alimentaţia bogată în proteine şi grăsimi nu creşte riscul de boli cardiace

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alimentaţia bogată în proteine şi grăsimi nu creşte riscul de boli cardiace

Monden 10 Noiembrie 2006 / 00:00 866 accesări

Mitul grăsimii care dăunează inimii s-a erodat în cazul femeilor, întrucît un studiu efectuat de specialiştii din cadrul Universităţii Harvard susţine că alimentaţia bogată în proteine şi grăsimi şi săracă în legume nu este asociată cu creşterea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare. Dacă grăsimile şi proteinele sînt de origine vegetală, aceste regimuri alimentare ar putea reduce moderat riscul de maladii cardiovasculare.

Studii publicate anterior indicau că regimurile alimentare de tip Atkins, foarte populare şi care sînt foarte sărace în glucide şi bogate în proteine şi grăsimi, contribuie la creşterea riscurilor de apariţie a bolilor cardiace. Acest nou studiu, la care au participat 82.802 femei cu vîrste cuprinse între 30 şi 55 de ani, a fost realizat în perioada 1980 - 2000. Acesta s-a axat pe obiceiurile alimentare, regimul de exerciţii fizice şi consumul de aspirină, care dacă este administrată în mod regulat poate diminua riscul de producere a unui infarct. Studiul pare să sugereze că nici regimurile sărace în grăsimi şi nici cele sărace în glucide nu sînt ideale pentru scăderea riscurilor de apariţie a maladiilor cardiovasculare. Riscurile sînt similare în ambele cazuri.

Taguri articol


12