Alimentația corectă, armă împotriva cancerului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce trebuie să facem pentru a fi sănătoși Alimentația corectă, armă împotriva cancerului
Lifestyle 16 Noiembrie 2015 / 16:57 1162 accesări 0 comentarii

Directorul Fundației „Sfânta Irina”, dr. Pavel Chirilă: ”Trebuie să mâncăm numai alimente integrale și nu rafinate, fără adaos de E-uri, cu tratare termică minimă sau, dacă putem, să le mâncăm crude”.

Directorul Fundației „Sfânta Irina”, dr. Pavel Chirilă: ”Trebuie să mâncăm numai alimente integrale și nu rafinate, fără adaos de E-uri, cu tratare termică minimă sau, dacă putem, să le mâncăm crude”.

Aproape 10 milioane de oameni pierd, în fiecare an, lupta cu cancerul. Deși este greu de învins, boala de care ne temem cu toții poate fi prevenită. Primul aliat de nădejde este o alimentație corectă, echilibrată și cât mai naturală, cu atât mai mult cu cât din ce în ce mai multe studii confirmă efectele nocive ale produselor procesate și „ajutate” cu aditivi, hormoni de creștere și alte substanțe ale căror nume ar trebui să ridice mari semne de întrebare. Nu cu mult timp în urmă, și Organizația Mondială a Sănătății atrăgea atenția că mezelurile, pastrama sau carnea la conservă sunt cancerigene. Ce ar trebui să mâncăm și de ce trebuie să ne ferim, astfel încât să nu ajungem într-o secție de oncologie, ne spune directorul Fundației „Sfânta Irina”, dr. Pavel Chirilă. ”Regulile generale ale unei alimentații sănătoase spun așa: să mâncăm numai alimente integrale și nu rafinate, să mâncăm alimente fără adaos de E-uri (fără aditivi), să mâncăm alimente cu tratare termică minimă sau, dacă putem, să le mâncăm crude”, spune medicul. Potrivit lui, doar alimentele care nu pot fi mâncate crude trebuie tratate termic. ”Un alt principiu spune să nu consumăm organisme modificate genetic, nici alimente, plante, ingrediente din alimente cultivate cu îngrășăminte chimice care stimulează talia plantei sau semințele și, de fapt, imită ceea ce se întâmplă cu oncogeneza în corpul uman, deoarece cancerul este o celulă care crește anarhic”, precizează dr. Pavel Chirilă. Potrivit directorului Fundației „Sfânta Irina”, ar trebui să evităm mai ales carnea, zahărul, aditivii, făina albă, guma de mestecat, băuturile răcoritoare chimizate sau margarina. ”Toate tipurile de mezeluri, de salamuri conțin nitrozamină, o substanță cancerigenă definită și atestată de toate studiile medicale și de toate laboratoarele. (...) Știm precis că nitrozamina din mezeluri este cancerigenă, pentru că se folosește și în unele institute de oncologie experimentală pentru a provoca un cancer la șobolani”, a subliniat specialistul. Nu numai alimentația greșită poate cauza cancer. ”Există și alți factori ambientali - și fizici, și chimici, și profesionali - și, bineînțeles, există și un mare procent de cazuri de cancer făcut din motive psihoemoționale”, explică medicul Chirilă.

TRATAMENTE NATURISTE ÎMPOTRIVA CANCERULUI? ”Eu am zilnic în cabinet între 5 și 10 bolnavi cu diferite afecțiuni oncologice și le recomand extracte naturale de plante (fitoterapie), o anume dietă, îi trimit la un psiholog calificat pentru psihoterapie suportivă, le recomand, în măsura în care primesc o terapie spirituală, să o folosească, să se roage mult, să aibă un duhovnic. Acestea sunt căile prin care noi încercăm să ajutăm bolnavii cu cancer. Și îi sfătuiesc pe toți să facă și citostatice și radioterapie. Un lucru dovedit științific și prin experiența mea personală este că fitoterapia în mod sigur protejează bolnavii de efectele adverse ale radioterapiei și citostaticelor”, atrage atenția specialistul.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1901 secunde