Alimente-pericol pentru sănătate! Sigur le-ai consumat până acum!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cum ar trebui consumate

Alimente-pericol pentru sănătate! Sigur le-ai consumat până acum!

Lifestyle 09 Noiembrie 2015 / 17:32 865 accesări

Chiar dacă am apucat din familie să pregătim mâncarea pentru mai multe zile și să o reîncălzim atunci când o consumăm, specialiștii în chimia alimentelor ne avertizează că acest lucru poate deveni, în unele situații, un real pericol pentru sănătate. Acest lucru se întâmplă deoarece, prin reîncălzire, unele alimente își schimbă compoziția și își pierd proprietățile nutritive, multe dintre ele devenind toxice. Ciupercile sunt foarte sănătoase pentru organism atunci când sunt consumate imediat după preparare, fiind bogate în proteine vegetale. Însă, atunci când sunt reîncălzite, ele își schimbă compoziția proteinelor și gustul, provocând probleme digestive precum balonarea, crampele abdominale sau diaree. Același lucru este valabil și în cazul preparatelor din carne de pui, din cauza proteinelor care își schimbă compoziția. De aceea, este preferabil să mănânci carnea rece decât să o reîncălzești. Și cartoful este un aliment extrem de nutritiv care nu ar trebui reîncălzit pentru că își va pierde din proprietăți, devenind chiar toxic. Cartoful ar trebui mâncat imediat după ce a fost pregătit sau chiar rece, pentru că atunci are cel mai mare procent de amidon care dă acel sentiment de sațietate pentru mai mult timp. Dacă vă place spanacul, ar trebui să vă bucurați de gustul lui imediat după ce l-ați gătit. În caz contrar, vă puneți în pericol sănătatea. Spanacul este un aliment cu procent ridicat de nitrați, care în momentul reîncălzirii se transformă în nitriți. Aceștia au potențial cancerigen pentru corpul uman. Un conținut ridicat de nitrați au și sfecla, țelina sau morcovii, așa că, reîncălzite, aceste legume se transformă într-un real pericol pentru sănătate. Ideal ar fi ca sfecla să nu fie consumată reîncălzită, ci imediat după ce a fost gătită sau rece, iar în cazul țelinei și al morcovului, ar trebui ca supa ce le conține să fie reîncălzită doar după ce au fost scoase din ea cele două legume. Despre ouă este binecunoscut faptul că trebuie consumate cu atenție. Dacă sunt aduse la temperaturi ridicate după ce au fost deja gătite, ouăle pot deveni toxice, așa că specialiștii nu recomandă reîncălzirea preparatelor care conțin ouă fierte sau prăjite.

Taguri articol


12