Allianz și Snam cumpără 49% din acțiunile pe care OMV le deține la Gas Connect Austria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Allianz și Snam cumpără 49% din acțiunile pe care OMV le deține la Gas Connect Austria
16 Decembrie 2016 / 17:02 172 accesări 0 comentarii

OMV a finalizat vânzarea a 49% din acțiunile pe care le deține la Gas Connect Austria GmbH (GCA) unui consorțiu compus din Allianz, cel mai mare asigurator din Europa și Snam, unul dintre cei mai mari jucători din infrastructura gazului, potrivit unui comunicat transmis de OMV AG.

Achiziția a fost completată printr-o modalitate comună de control deținută de Allianz, în procent de 60% și de Snam, care are 40%. Finalizarea tranzacției vine în urma autorizației de control al fuziunii acordată de autoritățile germane și austriece. În urma acesteia, OMV rămâne cu o cotă-parte de 51% din GCA. Vânzarea părții de 49% din acțiunile pe care le deține la Gas Connect Austria îi asigură grupului OMV stabilitatea financiară și fluxul de bani, în timp ce va deține holdingul majoritar la companie. Compensația financiară plătită de consorțiu către OMV ajunge la 601 milioane de euro. „Tranzacția are efect economic de la data de 1 ianuarie 2016”, se precizează în coimunicatul OMV AG.

Tranziția reprezintă o oportunitate unică pentru Allianz și Snam de a investi într-o rețea precisă de transport de gaz și infrastructură esențială livrării gazului către piața domestică austriacă.

Având în vedere poziționarea în Europa Centrală, GCA îndeplinește o funcție importantă de transport pentru câteva piețe adiacente. Parteneriatul între OMV, Allianz și Snam va spriji în continuare dezvoltarea GCA ca jucător pe piețele europene de transport de gaz și în sistemul de infrastrustură de gaz din Austria.

GCA operează o conductă de gaz natural de mare presiune de aproximativ 900 de kilometri în Austria și are capacitate de transport în piețe pentru a acoperi cererile de gaz natural și sprijinirea exportului în Europa.

Allianz Capital Partners, administratorul alternativ al activelor Allianz Group, a condus această investiție din partea instituțiilor de asigurare din Austria și Germania.

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.4222 secunde