ALOCAŢIILE DE HRANĂ, majorate cu 50%. Când și unde se aplică măsura

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ALOCAŢIILE DE HRANĂ, majorate cu 50%. Când și unde se aplică măsura

Social 06 Martie 2019 / 16:08 947 accesări

Alocaţiile de hrană pentru unităţile sanitare care aparţin Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) ar urma să fie majorate cu 50% faţă de nivelul prevăzut în Hotărârea de Guvern nr. 851/2018, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Capitalei din 11 martie.

Hotărârea de guvern amintită prevede alocaţii de hrană cu valori cuprinse între 5-20 lei/zi, suma variind în funcţie de afecţiunea şi vârsta pacienţilor. Potrivit actului normativ, nivelul alocaţiilor poate fi majorat de către unităţilor administrativ-teritoriale pentru spitalele aflate în subordinea lor, cheltuielile suplimentare urmând să fie suportate din bugetele proprii. "Având în vedere creşterea preţurilor la mărfurile alimentare în perioada octombrie 2016 - decembrie 2018, precum şi elementele specifice alimentaţiei în cazul anumitor boli, este necesară majorarea nivelului actual al alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice aflate în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti şi administrarea ASSMB", se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Pe 19 aprilie 2018, CGMB a luat o decizie similară, tot la propunerea primarului general, Gabriela Firea. Atunci a fost majorat cu 50% nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice aflate în administrarea ASSMB, faţă de nivelul prevăzut în HG nr. 665/2016. Bugetul estimat pentru majorarea respectivă era de 5.523.000 lei.

Taguri articol


12