Alte 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud vor ajunge în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Alte 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud vor ajunge în România
Social 07 Aprilie 2020 / 21:50 508 accesări 0 comentarii
Echipamente medicale din Coreea de Sud

Echipamente medicale din Coreea de Sud

Ministerul Apărării Naţionale a solicitat Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfăşurarea unei noi misiuni aeriene de urgenţă, pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipamente de protecţie medicală de la Seul la Bucureşti.

Misiunea de zbor, ale cărei costuri sunt acoperite de Statele Unite în sprijinul Guvernului României, este executată cu o aeronavă C-17 Globemaster III.

Echipamentele constau în aproximativ 100.000 de combinezoane de protecţie, care au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră.

Acesta este cel de-al treilea zbor solicitat de Ministerul Apărării Naţionale cu aeronave C-17 Globemaster III, iar folosirea acestei capabilităţi, care este exploatată în comun de ţări NATO şi partenere, pentru misiuni de urgenţă în contextul gestionării pandemiei de coronavirus, a fost o premieră în cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic.

Distribuirea echipamentelor de protecţie se va realiza cu transport IGSU şi cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă şi vor fi distribuite şi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical şi echipajelor aflate în teren.

Coordonarea zborului s-a realizat, din partea României, de Centrul Naţional Militar de Comandă al MApN.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1199 secunde