Alunecări de teren în California! Mai multe persoane și-au pierdut viața

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Alunecări de teren în California! Mai multe persoane și-au pierdut viața
Externe 10 Ianuarie 2018 / 11:40 655 accesări 0 comentarii

În cursul zilei, pompierii din Santa Barbara (SBCFD) au raportat, fără a oferi detalii, că mai multe corpuri au fost descoperite în noroi în timpul unei operaţiuni de salvare desfăşurate la Montecito, situat la nord-vest din Los Angeles, au indicat mass-media. S-a aflat că cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa la Montecito, în apropiere de Los Angeles, în urma alunecărilor de teren care au distrus locuinţe în sudul Californiei, afectat de o furtună puternică, a informat marţi poliţia locală, citată miercuri de AFP. "Anunţăm cu tristeţe că 13 decese sunt confirmate în urma furtunii care a traversat regiunea ieri seară", a declarat Bill Brown, şeriful comitatului Santa Barbara, într-o conferinţă de presă.

SBCFD a scris pe Twitter că a folosit câini pentru a căuta posibilele victime într-o zonă în care aflau mai multe case, înainte ca ploile abundente să provoace alunecări de teren.

Serviciul de pompieri a postat pe contul său de Twitter imagini în care se pot vedea cartiere îngropate sub nămol, case distruse şi drumuri devenite impracticabile din cauza noroiului şi a copacilor căzuţi. De asemenea, autostrada 101, care se întinde de-a lungul coastei Pacificului, este impracticabilă pe o secţiune de cincizeci de kilometri. "Pompierii au salvat o adolescentă de 14 ani, blocată timp de câteva ore într-o casă distrusă din Montecito", au adăugat pompierii. Comitatul Ventura a primit cea mai mare cantitate de precipitaţii, de 13 centimetri cumulaţi, conform serviciului meteorologic din Los Angeles.

Majoritatea zonelor afectate de aceste alunecări de teren au fost devastate în luna decembrie de incendiul "Thomas", cel mai distrugător din istoria Californiei, astfel că, în prezent, nu mai există vegetaţie care să absoarbă apa şi să stabilizeze solul.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.2087 secunde