Am împlinit 19 ani de contemporaneitate cu cel mai crud genocid modern!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Am împlinit 19 ani de contemporaneitate cu cel mai crud genocid modern!
Externe 20 Iulie 2018 / 17:04 708 accesări 0 comentarii

Vineri, 20 iulie 2018, se comemorează 19 ani de crime şi nedreptăţi îndreptate împotriva practicanţilor Falun Gong din China. În România, sâmbătă, 21 iulie 2018, între orele 18.00 şi 20.30, în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti (la intrarea principală, are loc o acţiune de conştientizare a publicului, în cadrul căreia voluntarii vor oferi informaţii despre practica Falun Gong (sau Falun Dafa) şi vor strânge semnături pentru acuzarea lui Jiang Zemin de genocid şi crime împotriva propriului popor.

În fiecare an, în data de 20 iulie, în multe ţări din întreaga lume se comemorează victimele crimelor şi nedreptăţilor la care sunt supuşi, începând din 1999, practicanţii Falun Gong din China, în urma interzicerii, în mod oficial la această dată, a practicii Falun Gong de către Partidul Comunist Chinez.

Pe data de 20 iulie 1999, poliţia din întreaga Chină demara acţiuni de arestare a practicanţilor Falun Gong. Începând chiar din acea noapte, au loc arestări masive şi, totodată, răpiri, percheziţii brutale şi confiscări ale materialelor ce au legătură cu Falun Gong. Sunt vizaţi în primă fază practicanţii consideraţi organizatori-cheie, ale căror case sunt vandalizate. Simultan este lansată, la nivel naţional, o campanie de propagandă anti-Falun Gong. Transmisiunile radio, ecranele televizoarelor şi paginile ziarelor sunt umplute cu informaţii ostile la adresa Falun Gong. Camionete cu difuzoare sunt puse în mişcare pe străzile oraşelor şi prin campusurile studenţeşti, avertizând că practicarea Falun Gong este acum ilegală. Printre prevederile interdicţiei, a protesta împotriva interdicţiei este, de asemenea, un fapt interzis. Peste 2.000 de ziare şi peste 1.000 de reviste, aflate sub controlul absolut al PCC, au devenit saturate de propaganda anti-Falun Gong. În doar şase luni au fost publicate sau difuzate peste 300.000 de ştiri şi programe care defăimau şi ţinteau în mod direct Falun Gong.

Iniţiatorul acestor demersuri, Jiang Zemin, liderul de atunci al Partidului Comunist Chinez, mânat de invidie la adresa popularităţii crescânde a practicii Falun Gong, era convins că poate eradica această mişcare spirituală în trei luni de zile. După ordinul său – „Ruinaţi-le reputaţia, falimentaţi-i financiar şi distrugeţi-i fizic!” - începea măcelul împotriva practicanţilor Falun Gong.

Această prigoană odată începută, tăvălugul de crime şi atrocităţi al partidului comunist nu a mai putut fi oprit. Date fiind costurile uriaşe ale încarcerării, anchetării şi reeducării în lagăre de muncă a milioane de oameni timp de atâţia ani, partidul a găsit până la urmă şi „soluţia salvatoare” a comunismului de tip capitalist: organizarea unei industrii de prelevare de organe pe viu, de la deţinuţi, fără acordul acestora, care urmau să fie vândute pentru profituri uriaşe. Astfel a luat naştere cel mai crud genocid al

secolului XXI, în care oamenii consideraţi indezirabili de către regimul comunist, au devenit o bancă vie de „piese de schimb” pentru cei dispuşi să plătească sume considerabile pentru un transplant efectuat la comandă, în maximum o lună de zile.

Ce este Falun Gong?

În anul 1992 a fost prezentată publicului chinez, de către domnul Li Hongzhi, o practică străveche de qigong numită Falun Gong sau Falun Dafa. Falun Gong – o practică de cultivare de şcoală budistă – are rădăcini adânci în cultura şi credinţele tradiţionale milenare chineze, punând accent pe autodisciplina minţii în conformitate cu

principiile Adevăr, Compasiune, Toleranţă. Acestea sunt descrise ca fiind principiile fundamentale ale universului, iar practicanţii se străduiesc să-şi conducă viaţa de zi cu zi ghidaţi de aceste principii. Respectarea acestor valori morale, împreună cu practicarea a cinci seturi de exerciţii fizice line şi lente de qigong, ajută la îmbunătăţirea sănătăţii şi atingerea liniştii interioare.

Privită ca o reîntoarcere la tradiţie, Falun Dafa a ajuns să fie extrem de populară în China, în doar câţiva ani de la introducerea sa. În prezent, ea este practicată şi apreciată în peste 110 ţări din întreaga lume, inclusiv în România. Este transmisă gratuit de către voluntari şi a dus la îmbunătăţirea semnificativă a sănătăţii şi moralităţii a peste 100 de milioane de oameni din toate colţurile lumii.

Potrivit multor voci din comunitatea internaţională, persecuţia împotriva practicii Falun Gong care are loc în prezent în China reprezintă unul dintre cele mai grave cazuri de încălcare a drepturilor omului existente la ora actuală în lume, dacă nu cel mai grav. În 2006, printr-o cercetare de pionierat, David Matas - avocat canadian specializat în drepturile omului şi David Kilgour – avocat, fost secretar de stat al Canadei, au dezvăluit atrocităţile, pe scară largă, de recoltare forţată pe viu a organelor de la prizonierii de conştiintă Falun Gong. Această modalitate sinistră prin care guvernul chinez obţine profituri uriaşe de pe urma persecuţiei continuă şi astăzi, fiind tot mai amplu documentată. Pentru lucrarea de investigaţie intitulată Bloody Harvest (Recoltarea sângeroasă), cei doi autori au fost nominalizaţi, în 2010, la Premiul Nobel pentru Pace.

Raportul anual, pe 2017, al Departamentului de Stat al SUA referitor la libertatea religioasă, emis pe 29 mai 2018 plasează din nou China pe lista ţărilor care provoacă o îngrijorare deosebită. Raportul acordă o atenţie specială persecutării practicanţilor Falun Gong, creştinilor şi altor grupuri religioase, prezentând cazurile a zeci de practicanţi Falun Gong care au murit în custodie în timpul persecuţiei, în anul 2017.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.8189 secunde