„Am început să sărim pe ferestre. Erau trupuri pline de sânge peste tot”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Masacrul de la liceul din Crimeea

„Am început să sărim pe ferestre. Erau trupuri pline de sânge peste tot”

Externe 18 Octombrie 2018 / 15:56 530 accesări

Vestea despre masacrul din liceul din Crimeea a făcut înconjurul lumii! Cel puţin 19 oameni au fost ucişi miercuri şi alţi 53 au fost răniţi de un elev care s-a sinucis. Anchetatorii consideră că nu a fost vorba de un atentat terorist, ci pur şi simplu de un atac criminal ale cărui motive sunt încă necunoscute. Crimeea a fost anexată ilegal de Rusia în 2014, dar atacul nu pare să fi avut o motivaţie politică.

Atacatorul, un tânăr de 18 ani, e obsedat de criminalii în serie și pasionat de arme. „A fost o explozie și apoi împușcăturile. Am început să sărim pe ferestre. Erau trupuri pline de sânge peste tot”, povestește un elev, potrivitrt.com.Vladislav Roslyakov, elev din 2015 la Colegiul Politehnic din Kerci, a ajuns la școală la prânz, a urcat la etajul 2 și a început să tragă în toată lumea. A ucis 19 persoane și a rănit alte zeci, apoi s-a sinucis.

Atacul a început prin explozia unei bombe plasate în cantina liceului tehnic din Kerci. Toată lumea s-a gândit la un atac terorist, dată fiind situaţia politică din Crimeea. În timp ce oamenii încercau să se pună la adăpost, agresorul a început să-i împuşte pe toţi cei întâlniţi în cale, elevi sau profesori. Focurile de armă nu s-au oprit timp de 15 minute. Dar haosul şi confuzia s-au menţinut câteva ore. Autorităţile au vorbit mai întâi de o scurgere de gaze, apoi de un act terorist. Mai ales că în clădire s-a găsit încă o bombă, neexplodată. Până la urmă s-a dovedit că măcelul fusese comis de un elev al liceului care, apoi, se sinucisese.

Autorităţile ruse au decretat trei zile de doliu naţional şi au mobilizat în oraş unităţi ale armatei. Preşedintele Vladimir Putin a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a cerut anchetatorilor să afle cât mai repede motivele atacului. Se pare totuşi că adolescentul ucigaş era impresionat de atacurile sângeroase similare comise în şcoli din Statele Unite.

Taguri articol


12