Am încurcat-o! Se restricționează definitiv circulația în Peninsulă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De vara asta... Am încurcat-o! Se restricționează definitiv circulația în Peninsulă!
Administrație 08 Iulie 2018 / 18:35 1989 accesări 9 comentarii

Despre restricționarea accesului în Zona Peninsulară se tot discută de mai bine de doi ani, dar ca orice modificare de acest gen, e nevoie de studii și consultări până se concretizează ceva. Până acum, Regulamentul de Acces în Zona Peninsulară a fost supus dezbaterii publice în repetate rânduri, iar la un moment dat, constănțenii au avut ocazia să își spună părerea în cadrul unei adunări publice pe această temă. Mai mult, a fost făcut un sondaj online pe această temă. Până la urmă, s-ar putea ca restricțiile să intre în vigoare anul acesta. Mai exact, chiar de vara aceasta. Cel puțin așa speră primarul Decebal Făgădău, care a făcut o declarație în acest sens. „Anul acesta, cu siguranță va fi restricționat accesul în Zona Peninsulară. Cred cămodificările vor intra în vigoare chiar din timpul sezonului estival. Avem două posibilități. Una este să închidem total și a doua este să păstrăm câteva artere pentru traficul rutier. Încă am discuții cu operatorii economici. Le înțeleg neîncrederea, dar pe de altă parte le recomand să vorbească cu alți agenți economici care activează în zone cu circulațe eminamente pietonală. Zonele pietonale au generat o valoare adăugată mult mai mare afacerilor din zonă”, a declarat Făgădău.

DEZBATERI ÎNCINSE

Amintim că, restricționarea accesului auto în Peninsulă a încins spiritele în rândul agenților economici care își desfășoară activitatea în zonă. La dezbaterea publică ce a avut loc la sfârșitul anului trecut, patronii de restaurante, cafenele și terase care funcționează în zonă și-au exprimat temerile cu privire la faptul că, dacă accesul auto se va restricționa, vor fi nevoiți să își închidă afacerile pentru că nu vor mai avea clienți. Pe de altă parte, unii locuitori văd cu ochi buni restricționarea accesului auto în Zona Peninsulară. Reprezentanții autorităților locale au spus, la rândul lor, că o reglementare privitoare la interzicerea accesului în centrul istoric al Constanței este necesară pentru a ne alinia la standardele europene, iar orașele care au implementat un asemenea sistem au început tot din acest stadiu.

CUM AR PUTEA FI DELIMITATĂ ZONA

Potrivit ultimei forme a regulamentului aflat încă în stadiul de draft, străzile din Peninsulă vor fi împărțite în două categorii: exclusiv pietonale și ocazional carosabile. Prima categorie reprezintă zonele în care nu se va putea intra cu mașina decât în situații excepționale, cum sunt organizarea unor evenimente culturale și sociale, lucrări de reparații și construcții în infrastructură și intervenții pentru situații de urgență. Regulamentul desemnează ca zone exclusiv pietonale faleza de la Cazino, Piața Ovidiu și bulevardul Tomis, pe segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și strada Sulmona, precum și cel cuprins între strada Sulmona și Piața Ovidiu. Din această categorie mai face parte și un segment din strada Vasile Canarache, cuprins între str. Petru Rareș și Piața Ovidiu. În cea de-a doua zonă, cea preponderent pietonală și ocazional carosabilă, vor avea acces autoturismele rezidenților, cele care asigură aprovizionarea unităților de alimentație publică din zonă, cele utilizate pentru servicii publice și cele de intervenții în caz de urgență. Străzile care fac parte din această categorie sunt următoarele: C.A. Rosetti, Vasile Alecsandri, Aristide Karatzali, Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Traian (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Poștei, Ecaterina Varga (între străzile Vasile Alecsandri și Callatis), Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între str. Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Francisc Reiner, Căpitan Vasile Țurcanu, Callatis, Vântului, Marcus Aurelius, Doinei, Sulmona, Petru Rareș, Dimitrie Cantemir, Orientului, Vasile Canarache (segmentul cuprins între str. Termele Romane și str. Petru Rareș), Ovidiu, Nicolae Titulescu, Dianei, Arhiepiscopiei, Revoluției 22 Decembrie 1918, Crângului, 9 Mai, Maior Gheorghe Șonțu, Remus Opreanu, Cristea Georgescu, Ion Theodorescu Valahu, Grigore Tocilescu, Constantin Brâncoveanu, Krikor H. Zambaccian, Horia și Profesor Doctor Ioan Cantacuzino. Zona ocazional carosabilă va fi marcată special, iar accesul se va face în baza unor permise speciale. Potrivit Primăriei Constanța, vor fi eliberate documente de acces separate pentru fiecare categorie în parte. Au posibilitatea să solicite un asemenea act persoanele care locuiesc în Peninsulă, reprezentanții societăților comerciale și instituțiilor care își desfășoară activitatea în zona peninsulară și Piața Ovidiu, cei care trebuie să participe la evenimentele organizate în zonă, cei care asigură aprovizionarea magazinelor și unităților de alimentație publică, reprezentanții instituțiilor care asigură servicii publice și persoanele care se regăsesc în alte situații excepționale.

Loading...
loading...

9 comentarii

In atentia OPC, RATC, Primarie 06:39:40 / 09 Iulie 2018
In atentia OPC, RATC, Primarie

Ieri, 08.07.2018 la statia de autobuz din Tomis 2, de la Spitalul Judetean, la ora 07.15, autobuzul cu nr. 07.WXN, 43M, cu toate ca m-a vazut ca alergam din dreptul Complexului sa-l pot ajunge, a inchis usile si a plecat din fata mea. Nu este prima data cand, dimineata, aceste autobuze 43, 43M sau 43C, nu asteapta calatorii, cu toate ca vin si legate, unul dupa altul, efectiv lipite, si daca se pierd cele 2 lipite, f greu mai vine altul. Au ajuns acesti soferi sa considere toti calatorii ca fiind persoane asistate sau pensionari, ei nebanuind ca mai exista si salariati in acest oras. De asemenea, pe 05.07.2018 seara la 21.30, autobuzul 43 (cred ca M), care a plecat de la gara spre Cta, a oprit la 10 m fata de statia de la parcul garii, cand am dat sa ne urcam eu si o femeie in varsta, ne-a inchis usile in nas, cu toate ca am facut semne disperate sa ni se deschida. De asemenea, autobuzul 3, nu opreste de f multe ori in statia din fata Selgros, chiar daca vede oameni in statie.

continuare 06:49:42 / 09 Iulie 2018
continuare

Exemplu din Bucuresti: eram intr-un autobuz RATB. O femeie in varsta urca la o statie, nu apuca bara sa se tina, si cade. Soferul vede ca a cazut, opreste autobuzul, vine in spate la calatori, o intreaba si o ajuta sa se ridice. Femeia spune ca e aproape oarba si nu a vazut bara sa se apuce de ea. Soferul intreaba daca el este cumva cauza, daca a franat cumva sau a mers prea repede. Femeia zice ca nu. Soferul se asigura ca femeia este bine si pleaca mai departe. Asa se poarta soferii din Bucuresti. La noi, sunt soferi RATC care se plang calatorilor ca nu se pot opri de la alcool, ca sunt dependenti si au probleme neurologice, tremuratul mainilor. Probabil ca soferii din Cta nu au efectuat niciodata un control psihologic, sau l-au facut in fals. Nu stim cum sunt angajati si cum sunt testati si tinuti angajati soferii RATC in Cta, cert este ca nu au ce cauta acolo. Rugam OPC sa se sesizeze, eu pot fi la dispozitia OPC oricand. Tin sa mentionez ca de multe ori am intarziat la serviciu din aceasta cauza, ca eu cumpar luna de luna abonament RATC de f multi ani, si probabil voi da si RATC si Primaria in judecata pt daune.

OPC 07:05:48 / 09 Iulie 2018
Pentru continuare

Stimate domn , va rog spuneti-ne numele dumneavoastra si daca este posibil si numarul legitimatiei de calatorie pe care o detineti , astfel incat sa putem lua masurile necesare impotriva societatii RATC.

SOFER RATC 07:07:48 / 09 Iulie 2018
Pentru continuare

ba curva ordinara , comunist politruc , PSD-ist nenorocit , iti place sa faci turnatorie ? Poate aflu eu cine esti sa vezi ce cheie de roti iti iei in dinti .

Rugam raspuns 07:49:24 / 09 Iulie 2018
Fara cuvinte.... astia sunt oamenii de langa noi, asta e nivelul orasului

Pt amenintarile de mai sus ne vom adresa Parchetului cu plangere penala. Normal Parchetul ar trebui sa se autosesizeze. Dar pt siguranta voi depune si eu. Sa-mi spuna Primarul si Directorul RATC si consilierii locali cum ne vor apara de acesti posibili infractori angajati ca soferi RATC? Trebuie sa fac cerere pt permis port arma?

constantean 08:17:05 / 09 Iulie 2018
Pentru In atentia OPC, RATC, Primarie

Bai, nene, ti se pare ca autobuzul e taxi? in nicio tara civilizata autobuzele nu opresc intre statii si nu asteapta calatorii "alkergand de la complex", ci isi RESPECTA programul/orarul, intelegi matale?? CUM AR FI SA STEA DUPA FIECARE BABA INTARZIATA? singurul lucru care li se poate reprosa acestor soferache este ca primesc bani de la calatori!!! + tiganii care bineitneles merg clandestin....se aude conducere RATC, controlori?

Constantean 09:48:49 / 09 Iulie 2018
Un oras in ruina

Nu ar fi mai bine sa inchide-ti si accesul pietonal total in zona peninsulara ?Astfel nu poate nici un turist ori chiar locuitor al Constantei care nu locuieste in zona sa vada dezastrul care exista in acea zona.Ce sa caute lumea in acea zona ?Sa se duca buhul in toata tara despre dezastrul Constantei ?Cazinoul il rezolvati ii puneti un giulgiu pana il demolati.Toata lumea la Mamaia,acolo trebuie sa ajunga banii turistilor.Parcul la-ti rezolvat ,izolati si zona peninsulara si restul cade de la sine.Asta de trebuie daca alegem la primarie toti venetici toti tarani veniti cu traista in bat.

SOFER RATC 10:15:45 / 09 Iulie 2018
Pentru Rugam raspuns

Cine " ne vom adresa " cine sunteti voi ma ? Zi ma cine esti tu ? Cine sunteti voi ? ca daca aflu sa vezi ce va indrept oasele cu cheia de roti .Si ca sa vezi ca ma pis pe tine cu bolta , ia vino si cauta-ma la garajul RATC din zona industriala azi dupa 16:00 , intrebi de Relu , daca esti asa tare in gura . HAI TE ASTEPT !!!!

Sper ca OPC sa aiba discernamant 11:11:09 / 09 Iulie 2018
''Ala care nu era in statie si alearga''

Prietene , asa cum a spus si '' constantean '', esti in statie urci , nu esti....nu urci ! Eu nu sunt dator ca si calator sa ma uit la sofer cum se scarpina in cap asteptand intarziati , si timpul meu este la fel de important ca si al tau ...m-am urcat in autobuz si vreau sa plece !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2007 secunde